onsdag 28. august 2019

Bjerkreims politisk funksjonelle analfabeteter kan drepe bygda.

Hva er en funksjonell analfabet??  Det er i bunn og grunn en bløffmaker. Men ettersom det finnes flere typer bløffmakere, så finnes det også flere typer funsjonelle analfabeter. Jeg skal ta for meg tre av de vanligste tyøerne.
1. Denne funksjonelle type analfabeter kan teknisk lese og skrive, men forstår ikke hva han har lest.
Han leser en bruksanvisning med perfekt uttale, men forstår ikke bæret av innholdet. Dette er en katastrofe for personen.

2. Denne type funksjonelle analfabeter kan teknisk utføre de fire regnearter (plusse, trekke fra, gange og dividere). Men viser du dem et ferdig regnskap, fårstår de ingenting av firmaets økonomiske sunnhet, eller egen, for den del. En katastrofe for person og arbeidsgiver.

3.  Denne type funksjonelle analfabeter er livsfarlige for fellesskapet. Og det er de enkle sjeler som er valgt inn i eksempelvis et kommunestyre og forstår ikke konsekvensen, sammenhengen og det langsiktige resultatet  av sine politiske avgjørelser.  Disse politiske analfabeter kan ødelegge en kommunes framtid.

Hva som skjer i min fødebygd Bjerkreim nå (jeg er 100 % bjerkreimsbu til min døende dag) er typisk for hvilket skrekkscenario som kan utpille seg i all sin skrekk og gru når politisk funksjonelle analfabeter utfolder seg i fri dressur.
Saken dreier seg selvsagt om vindmøller. Vindmøller settet opp i egne industriparker. Industriparker som sprenges ut i jomfruelig og helt uerstattelig naturterreng. Bygningsgrunnen får de spekulerende "forretningsfolk" gratis av de politisk funksjonelle analfabeter. "Forretningsfolkene" har nemlig lovet disse direkte politisk/økonomisk idiotene (et forsiktig  uttrykk) "millioner" i formuesskatt.
Så når industriparken er på plass, selges hele industriparken med  ekstrem fortjeneste til utenlandske "kapitalinteressenter" som har en skokk advokater som sørger for at "formuesskatten" fordunster som dugg for solen.
At Bjerkreim formannskap i går med knappest mulig margin i første omgang sa nei til å avvise dispensasjonen som utbyggerne trenger for å realisere vindkraftutbygging på Faurefjell var ikke veldig betryggende. Det burde vært et enstemmig nei.
Hele argumentasjonen fra vindmølleindustrien har (for meg 100 % subjektivt) stinket til himmels fra dag en. Kyniske "forretningsfolk" har sirklet som haier rundt åtet "grønne sertifikater". Og de poliske analfabeter har svelget åtet med krok og det hele. Haiene har startet med lovnader om noen noenlunne "nusselige" vindmøller, mens virkeligheten har vært at det endelig siktemålet skulle bli de monstrumene som nærmer seg 300 meter i høyde.
Hvis dette blir det endelige resultatet på Faurefjellet, er Bjerkreim framtid ødelagt. Hyttefolket vil måtte holde seg hjemme i byen for å unnslippe den konstante støyen fra monstermøllene. Virkeligheten overgår fantasien. Prisene på husene i bygda vil stupe. Det hjelper ikke det minste. Hvem vil kjøpe et hus hvor livsødeleggende og konstant støy følger med på kjøpet? Hvem vil bosette seg et slikt "miljøhelvete av en kommune"?
Bjerkreim har i disse dager fått en majestetisk idrettshall.  Den vil sannsynligvis stå tom noen år fram i tid. Innbyggerne har forlengst rømt bygda. En vindmøllestøy som ødela livskvaliteten var ikke til å leve med. Bjerkreims funksjonelle politiske analfabeter hjalp utbyggerne til å skoggerle på vei til sine milliardkontoer i banken.