lørdag 21. april 2012

MITT FØRSTE MØTE MED SEATTLE

Etter landing, kontrollsjekk og det hele kapret jeg en drosje med en  inder som sjåfør. Higwayen hadde 3 kjørefelt i hver retning , og det var stinn brakke. Sjåføren fortalte at i rushtiden sto trafikken bom stille. Den samme sjåfør ga meg en meget interessant opplysning vedrørende mitt hotell, Best Western Excecutive. Han sa at jeg måtte innstendig be om å få et rom med partall. Disse vendte nemlig mot the Space Needle. De andre rommene vendte ut mot trafikkstøy og horetrafikk!
Han satte meg av ved hotellet og de mest trøstesløse omgivelser jeg hadde sett på lenge. Gudsjammerlig kjedelige bygninger viden omkring! Jeg spurte meg selv i mitt indre: " Hva i all verden var nå det for et innfall å reise til Seattle?"
Skuffelsen ble noe dempet da jeg kom inn i resepsjonen. Det utvidede område foran resepsjonsdesken var meget  rommelig (som en gigantisk stue) og veldig komfortabelt møblert. Så får jeg utlevert nøkkelen av den sympatiske, kvinnelige resepsjonist og ser til min gru og skrekk at det er oddetall. Jeg spurte så forsiktig og smilende som mulig om jeg kunne få bytte i partall ettersom jeg skulle være her i 14 dager. Jeg henviste til drosjesjåføren som hadde anbefalt dette grunnet utsikten. Damen sjekket og sa det var i orden forutsatt at jeg var fornøyd med at det her var to senger istedetfor en seng på rommene med oddetall. Jeg klarte å holde masken helt til jeg entret rom 510. Hvilken størrelse både på rom og begge senger! Og hvilken utsikt til the Space Needle!
Jeg hadde klart utsyn til hele området hvor Seattle arrangerte verdensutstillingen i 1962. De klarte å utkonkurrere New York. Jeg deiset ned på sengen og sovnet faktisk på flekken. Da jeg våknet var det til et magisk panorama. Hele verdensutstillingsområdet var magisk opplyst med the Space Needle som en gigantisk opplyst fakkel. ( Bygningen er høyere enn Varberg). Og som prikken over ien skinte den like magiske måne rett over verdensrom-nålen! Det viste seg etterhvert at jeg hadde fått det beste rom i hele Seattle når det gjaldt utsikt til the Space Needle!
Mer i neste nr.