mandag 11. juli 2016

Politikerne som byråkratenes og kapitalens hoffnarrer

Hos meg er tiltroen til politikerne som ansvarlige personer med mot og ryggrad fullstendig smadret for resten av min levetid, desverre.
At Blair i England og Bush i USA nå av mange blir betraktet som regelrett krigsforbrytere har jeg full forståelse for. Invasjonen i Irak er jo et stjerneeksempel på vanvittig og arrogant uvitenhet vedrørende den konstante borgerkrig mellom Shia- og Sunnimuslimer. Og denne uvitenhet har jo skapt ISS som vil ligge som giftslanger over hele verden  langt inn i framtiden og hogge til i skikkelsene av hjernevaskede selvmordere som sprenger seg selv og så mange sakesløse medmenneske som mulig i luften. Så "krigsekteparet" Bush/Blair skapte monsteret ISS, som jo får vanlige klapperslanger og krokodiller til å virke harmløse i sammenlikning.
At politikere, også lokalt, kan være en konstant trussel mot livskvaliteten til intetanende borgere, behøver vi ikke gå ut av Eigersund for å konstantere. Jeg tenker da på de to vanvidder, bomstasjoner og vindmøller. Ikke trenger vi vindmøller og ikke trenger vi bomstasjoner i Dalane. Men når det politiske vettet er minimalt og uvitenheten total, så klekkes ut et monstrum ved navn Dalanepakken. Og dette ble velsignet i fylkestinget! Jeg kjempet min livs kamp for å hindre at Egersundere spesielt skulle bli sittende i en fangeleir hvor det måtte betales både ved inn- og utkjørsel til byen. Akkurat den prosessen påførte meg en total politikerforakt som aldri kan vaskes bort. At AP i siste liten snudde i denne (for meg subjektivt) kriminelle prosessen tjener dem til all ære. Desverre er dette et alt for sjelden unntak i det hav av politisk udugelighet og stakkarslighet som finnes overalt , ikke bare i dette land.
Og så har vi dette fenomen som heter vindmøller. Aldri har jeg (subjektivt) opplevd at totalt uvitende og uansvarlige folkevalgte har så til de grader valgt å opptre som hoffnarrer for grådige individer. Siragrunnen er selve skrekkeksemplet. Her gikk hoffnarrene, både i kommunestyrer og fylkesting, inn i konkurranse om hvem som kunne slikke ryggen til "utbyggerne" mest intens. Heldigvis stoppet ansvarlig departement galskapen.
Desverre er ikke dette blitt gjordt i Eigersund og Sokndal. Nå går bulldoserne effektivt til verks og ødelegger et aldeles uerstattelig heielandskap. Hvis utbyggerne av Jæren Vindpark skulle betalt hele regningen, ville det aldri blitt reist en eneste vindmølle på Høg-Jæren. Den norske stat betalte 512 millioner kroner i subsidier! Og ikke nok med det. Elsertifikatene gjør at de utenlandske eierne får 20 øre i tilskudd pr produserte kWh som blir belastet oss alle over strømregningen. For Sokndalsutbyggingen alene tilsvarer dette 120 millioner kroner hvert år som vi strømbrukere forærer de utenlandske eierne hvert år. Og ikke bare i Sokndal. Hvis de mest vindmøllefrelste lokalpolitikere ikke er oppmerksom på dette vanvidd, er det aldeles uhyggelig. Og er de det, burde de alle vært forvart bak lås og slå i maaange år fremover.
Jo lenger jeg lever, mer og mer ser jeg sannheten i gangsterbossen Al Capones visdomsord. "Jeg er overrasket over at så mange mennesker blir kriminelle, når det finnes så mange lovlige måter å være uærlig på!"