tirsdag 28. juni 2016

Moderne sivilisasjon masseproduserer tapere

En filosof uttalte en gang at mennesket "burde leve livet baklengs". I godt voksen alder ser jeg jo visdommen i dette. Enda mer ser jeg visdommen i Salomons Ordspråk "Mennesket lever en stakket (begrenset) tid og gjør seg megen uro forgjeves".
 Nå i mitt høstkapitel i livet ser jeg jo at de multinasjonale konserner er den største trussel mot en anstendig menneskelig sivilisasjon. Fra mitt ståsted er de intet annet enn utspekulerte kriminelle organisasjoner som unndrar seg skatt og andre forpliktelser og samtidig utnytter så godt de kan underbetalte medarbeidere. Og den verdensomspennende rase av komplett udugelige  politikere er jo nyttige idioter i dette spillet.
I filmen Gudfaren var det de fire mafiafamilier som regjerte New York. I den moderne internasjonale verden er det de nye verdensomspennende mafiafamilier som regjerer. Og de heter bank, forsikring, legemiddel-industri, våpenindustri og korrupsjons-byråkrati pluss arroganse-byråkrati. Disse får utfolde seg "i stillhet", ettersom pressen er opptatt av den vanlige mafia som er engasjert i narkotika, prostitusjon og menneskehandel.
Den mest  kriminelle del av bankindustrien er beskyttet av politikere som har gjort det til en forbrytelse å prøve å få ut opplysninger om milliarder av svarte penger på kontoer i skatteparadiser.Du leser rett. Hvis du som pågående journalist klarte å avsløre svarte bankkontoer i enkelte land i Europa(!) kunne du fått mange år i fengsel.
"Alt henger sammen med alt" , uttalte en gang en norsk politiker. Selvfølgelig! Når det kreves stadig mer spisskompetanse for å få seg jobb i framtiden, vil skoletaperne falle helt igjennom.Det vanvittige er at hele verden, med USA i front, er innrettet på stadig mer forbruk av absolutt unødvendige produkter. Og matvareindustrien er intet unntak. Hva da med "helsekostprodukter"?

Hele  skolevesenet er gearet på at "alle skal lære det samme" i demokratiets hellige navn. En bråte teoretiske fag tres ned over hodet på skoletrøtte elever. Ekte arbeid med hendene er ikke lenger "fint" nok. Dette burde nemlig arrogante skoleldere lære utenat: "Kroppsarbeid kan være både mer intellektuelt, psykologisk og økonomisk stimulerende enn kontorarbeid".
Jeg mener ingenlunne vi skal tilbake til tidligere tiders beinhard og monotont kroppsarbeid som gjorde folk utslitte i 50års alderen. Men det er sannelig ikke så mye bedre å sitte bak en PC hele dagen.
Vi er opplærte til å tro at kunnskap er noe vi finner i bøkene, men der finner vi bare teorier og påstander. Det som føder, bærer og viderefører kunnskapen er HANDLING!
Og ettersom politikerne er en utgave av menneskerasen som har særdeles lite erfaring med praktisk - og ikke minst ansvarlig- handling er verden som den er. Overbefolket med sosiale og uansvarlige feiginger i alt for mange framskutte posisjoner.
Og imens havner stadig flere unge skoletapere som uføretrygdede resten av livet......