mandag 28. mai 2018

Vindmøllene som kapitalismens nakne ansikt

Dalanes helt enestående månelandskap ødelegges, voldtas og raseres for åpen scene for alle å observere i all sin skrekk og gru.
Det er nå skapt en hel industri rundt vindmøllene. Kapitalismen jobber på høygear. Redskapen kapitalistene bruker er naive og troskyldige politikere. Disse igjen er besatt av stormannsgalskap, uvitenhet og uansvarlighet overfor framtidige generasjoner( sett fra mitt 100 % subjektive ståsted).
Og så dangles de magiske ordene "grønne sertifikater" framfor nesene på profittsultne kapitalister, og da er racet i gang.
I Dalane har utenlandsk storkapital nå overtatt eiendomsretten på vindmøllenes strømproduksjon "til evig tid". "Utviklerne og tilretteleggrne" har fått en eventyrlig profitt av å selge "gryteklare" produkter til utenlandskapitalen.
Og hvem taper så på dette? Selvsagt den vanlige strømbruker! Det er jo innlysende at når noen tjener rått, så er det jo noen som må betale dyrt for denne himmelropende høye inntekt.
Og selvsagt står Dalanes helt enestående månedlandskap igjen som den aller største taper. Det som er nå skjedd er uopprettelig.
Og enkelte utbygningskåte politikere vil helst ha "en vindmølle på hver en knatt i Dalane".
Og så snakkes det fra den kant om "den store og årlige eiendomsskatt" som bli kommunene til del fra de utenlandske vindmølleeiere. Til det vil jeg bare si: "O hellige enfoldighet".

Det kunne være interessant å vite hvor mange millioner Google betaler årlig til eierne av vindmøllene i Sokndal. Det samme i Eigersund med andre eierer og kjøpere. Jeg tenker da at noen hver får bakorversveis hvis de nakne tall kom på bordet.
Nå er ikke dette forhold enfoldige politikere/smarte utbyggere/monopolisert profittkapital avgrenset til Dalanes region. Dette vil vi se mer og mer av over det hele land- og verden forøvrig.
Men det som er ytterst trist med utbyggingen av vindmøller i Dalane ar at et helt uerstattelig månelandskap blir ødelagt for alltid.
Nå kunne jo enkelte tro at dette var en innbarket mørkerød sosialist som blogger dette. Det er stikk motsatt. Det er bare å reise til Cuba for å se sosialismens totale nederlag. Eller til Venezuela nåtildags.
 Redelig konstruktiv kapitalisme er helt nødvendig for å bringe oss som siviliserte samfunn framover.
Henry Ford var inne på det samme.Han mente  at kapitalismen var til for å forbedre livet til menigmann.
Om de som nå er tvunget å leve tett inn til vindmøllenes konstante støy , har fått livet sitt forbedret av vindmøllekapitalismen, kan du bloggleser jo spørre dem om.