lørdag 8. juni 2019

Vindmøller og den nakne grådighet.

Selveste Platon sa engang:" De som er for smarte til å engasjere seg i politikk, straffes med å bli ledet av de som er dummere"!
Det eneste middel for å holde "dumme" politikere ute av politikken er at Rollo Mays uttalelse skulle blitt lov. "Den eneste måte å få en meningsfull verden å leve i , er at ethvert menneske må stå, ikke bare direkte for sine handlinger, men også indirekte"!
For min egen del ville jeg byttet ut ordet "dum" med ordene uinformert, inkompetent og totalt ansvars-fraskrivende.
Når nå det viser seg at de som har bygget vindparker i Eigersund og Bjerkreim har inkassert  en milliard på rekordtid, forteller det om en naivitet fra politisk hold som grenser til det absolutt uforståelige for oppegående mennesker.
Et totalt rasert landskap av indrustriparker som skulle sørge for "grønn" strøm!!

Nå ser det eeendelig ut for at politikerne i Bjerkreim og Sokndal har bråvåknet fra Tornerosesøvnen. Men det er jo altfor sent.
Og når det gjelder det aldeles uerstattelige heilandskap rundt Kvitlen, vil jeg bare minne på at daværende ordfører Olaf Gjedrem i sin tid var den ivrigste talsmann for å demme opp hele Kvitladalen!
Platons visdomsord gjelder desverre ikke bare i fortid, men også i nåtid og fremtid.

Hvis en eneste poltiker som leser dette, oppfatter denne klare melding som hets, må de hun tute meg trekke seg fra enhver nåværende og framtidig politisk posisjon!!!