fredag 1. mars 2013

EN ALDELES GENIAL POLITISK OBSERVASJON

Ifølge meldinger sa tidligere statmisnister Kåre Willoch at det norske folk trengte fylkesrådmannen (kvinnen) fordi borgerne trengte beskyttelse mot sine egne lokalpolitikere.
Når jeg på nært hold har observert den ansamling hjelpesløshet, udugelighet, arroganse, inkompetanse, uansvarlighet (pluss hele pakken) blandt politikere generelt,  utnevner jeg hermed Kåre Willoch til en klarsynt poltitisk geni.

Venstres Einar Dørum uttalte i sin tid (hvis jeg ikke erindrer feil) at byråkratiet har kun til hensikt å gjøre livet dyrere og mer komplisert for den almindelige borger. Hermed er også hr. Dørum av meg utnevnt til klarsynt politisk geni i Willoch-klasse.

Hvis en lege hadde hatt like liten medisinsk kompetanse, som lokalpolitikere og  byråkrater har av økonomisk forståelse, ville maaange av hans pasienter vært døde forlengs.

Den tyske gigant Bismarck uttalte en gang: " Hvis folket hadde visst hvordan pølser og lover lages, ville de aldri mer hatt en natts rolig søvn".
Jeg, som til de grader, har opplevd Eigersundspolitikken - og toppbyråkratene- på nært hold, sover nå bare 3 timer pr. natt. Jeg vet nemlig at med den usigelige triste stakkarsligheten (fra mitt ståsted) som gjennomsyrer lokalpolitikken, lever vi alle med en pistol mot tinningen når det gjelder konstant trussel mot ytre miljø og kommuneøkonomi.
Arnulf Øverland utropte i sin tid kristendommen som "den tiende landeplage".
Jeg for min del utroper lokalpolitikken (overalt) som "den ellevte landeplage". Den siste er fra mitt ståsted den klart verste.