mandag 30. juni 2014

En interessant definisjon av begrepet lykke

Jeg leste en gang et interessant utsagn vedrørende lykken; dette evig diskuterte tema. " Et vesentlig moment når det gjelder den menneskelige lykke, ER DE UOPPFYLTE ØNSKER. Med andre ord- de som har alt, har egentlig ingenting. Noe å tenke over.
Den siste beskrivelse av jeg leste om lykken var interessant: "Lykken er en følelse av trivsel og tilfredshet, SAMT FRAVÆR AV BEKYMRINGER."
Og i den sammenheng skal man nøye vurdere hva som er verdt å bekymre seg over!!

Mens jeg blogger dette kommer det inn en herre ti år yngre enn meg og skulle ha noen sykkeldeler. Han var i sin ungdom særdeles sprek. Nå var han angrepet av leddgikt så alvorlig at han knapt kunne bevege seg. Det var en aldeles forskrekkelig opplevelse.
Det er slikt som setter ting i perspektiv.

Det har sandelig også min hjerteoperasjon gjordt. Til orientering: Jeg har ikke vært i bedre fysisk form på flere år. Til og med Anna Lovinda er imponert.

Jeg vil avslutte med en artig opplevelse fra Haukeland i Bergen.
Fysoterapeuten som skulle gi meg "opplæring etter hjerteoperasjon for å komme i god fysisk form" anbefalte meg å avstå fra "krevende fysiske aktiviteter" den første tiden etter operasjonen for at brystbeinene skulle få tid til å gro. Det innebar bl.a. "heftig sex"!!! Jeg ga henne beskjed om at sex var det aller siste jeg tenkte på, og aldeles ikke heftig sex!! " Hvorfor forresten nevner du heftig sex som risikofaktor??"   " Du ser så elektrisk ut!!", var svaret.

Som man roper i skogen får man sandelig svar.