mandag 1. februar 2016

Asylpolitikk de små ånders religion

Når det gjelder forholdet klar tanke og religiøs tro, har jeg to favorittsitater fra to urnorske diktere.
Ivar Aasen:" Det vesle vetet rekk ikkje langt, ei tru må stydja upp under."
Aasmund Olavssonson Vinje: ...for det veit alle, både eg og du, at den som ei kan tenkje, lett kan tru".
Jeg kom på disse sitatene da jeg lærte nok et uttrykk i samme leia i en artikkel i lørdagens Aftenposten av professor Bernt Hagtvet. Han lanserte uttrykket "de små ånders tilflukt". Overskriften på artikkelen var Tankeslag og intellektuell dovenskap.
Han siterte også den åndelig gigant fra Danmark Søren Kirkegaard :Vårt åndelige liv kan utvikle to grunnleggende unoter,  latskap og utålmodighet.
Uttrykket "de små ånders tilflukt" er for meg en innertier når det gjelder å beskrive de politiske godhetstyrannistenes  i Norge som ikke bruker hjernen til å tenke med. (Hvis de da har noen!) Og det er at det praktiske resultatet av deres asypolitikk er den rene katastrofen for det norske samfunn på lang sikt.  Som i Tyskland og Sverige og flere land etterhvert. Å stue helt fremmede mennesker  sammen på asylmottak er jo å invitere til regelmessige slagsmål som stjeler mye av politiets resurser. Hvor mange ganger har Egersundspolitiet vært ute på Hovland for å roe gemyttene?
Hva enten du tror på kristendommen, kommunismen, kapitalismen så er jeg personlig brennsikker på at den troen er grunnlagt på åndelig latskap. Det er så mye enklere for "små ånder" å legge seg behagelig til rette "i den eneste sanne tro". De skal ha seg frabedt å bli konfronter med fakta." Gud skapte Jorden på 6 dager, og jorden er ikke mer enn seks tusen år gammel, og dermed basta!"  Det er ikke bare medlemmer av min barndoms bakstreverske sekt som tror på dette vrøvlet, men faktisk millioner av kristne fundamentlister i USA. I 2016!!
Politiske fanatikere på den politiske venstresiden er minst like fanatiske som religiøse fanatikere. Og minst like avvisende mot den nakne sannhet. Prøver du å fortelle livets faktum, blir du av de  religiøse fanatikere stemplet som hedning, eller av Marxist-Leninistene som fascist.
Folkemordet i Kambodja ble på det mest hatske benektet av de hjernevaskede og fanatiske norske kommunister. Ifølge dem var "det løgnaktig påståtte folkemordet i Kambodja" intet annet et løfterikt sosialt eksperiment!.  Millioner av henrettede rikket ikke deres oppfatning en eneste millimeter!
Når "de små ånder" blir besmittet av fanatismen, og får makt, da er bokstavelig helvete løs. Hva enten det er politisk eller religiøst.
Selv om jeg personlig vet at ingen "gud" noensinne har skapt noe som helst, så vet jeg også at mange millioner "oppriktig kristne" tror på eksempelvis Gud og Jesus. Selvnytende og selvgode "intelligente tenkere" vil hånlig kalle dem dyrkere "av de små ånders religion". Jeg ser det litt annerledes. Hvis jeg skulle velge å omgås enten med  kalde, lynskarpe intellektuelle eller varme (stort hjerte) og noe "enklere" (godt hverdagsvett) "troende", så velger jeg "de varme små ånder". Dem blir man glad i. For det mål som vi skal måles etter når den endelige avskjedstime kommer er om vi har hatt et stort hjerte. Trenger jeg å bryne hjernen ekstra så har jeg et helt bibliotet til rådighet.
Det skal bli interessant å følge med i "de små politiske ånders" tragiske og  kvasireligiøse politikk.