onsdag 7. desember 2016

Jeg foretrekker Trump fremfor Norges godhets-tyrannister

Jeg har med stor interesse fulgt Donald med sitt gule hår på vei mot presidentembedet i USA. Han er et underholdende bevis på at "løgnen reiser flere ganger jorden rundt før sannheten har fått sko på beina". Som en reisende i løgn og bedrag stiller han på linje med religiøse forkynnere vi har, og har hatt, så alt for mange av  i alle land. Oppskriften er presis den samme. Og det er å love tilstrekkelig mange enkle sjeler, enten et liv i himmelen etter døden, eller at industrijobber som er blitt overtatt av roboter vil komme tilbake.
Jeg har en bekjent som lyver og overdriver hele tiden på en måte som gjør at en løgndetektor ville slått ut øyeblikkelig hvis han en gang fortalte sannheten! Samme med Trump. Og begge er meget underholdende. Og når de lyver, så det ikke noe smålyving, nei, her trøkkes til med de helt store overdrivelser. Og de enkle sjeler som har behov for en frelser, skal ha seg frabedt av å høre de virkelige fakta. Da ramler hele deres livsløgn i knas. Hva enten den er politisk eller religiøst.
For å kuppe sjelene og bevistheten til enkle mennesker, viser Fjodor Dostojevski i boken Brødrene Kamarazov hvilke tre krefter som Frelseren (bedehuspredikanten/Donald Trump) må beherske. Og det er Mysterier, Mirakler og Makt. Da har man full kontroll, enten det er de fattige hvite arbeidere i USA som tiden har løpt fra, eller de fattige og enkle i ånden på et bedehus. Og til disse har også Dostojevski i samme bok følgende krystallklare observasjon. Fredfyllt vil de dø, fredfyllt vil de forsvinne i ditt navn ( Jesus/Donald Trump.) Og bak graven finner de kun døden. Men vi vil beholde hemmeligheten, og for deres egen lykke vil vi friste dem med en himmelsk og evig belønning.
Og som romslig og humørfyllt fritenker har jeg ikke minste problem med å glede meg over at Jesus og Donald kan bringe lykke til millioner av menneskers i deres ellers opplevelsfattige liv. Fordelen for Donalds tilbedere er at frelseren er fysisk virkelig, mens Jesus sine tilbedere dyrker et falskt bilde. Den historiske Jesus var en liten og mørk mann med kroket nese. ( Han var jøde!) Ikke den lyse kaukasiske og høyreiste herre med romersk nese og flagrende langt lyst hår. Den løgnen har nok Donald stor sans for. Da er han helt på hjemmebane.
Jeg har til det kjedsommelige hevdet at inkompetente politikere er minst like farlig for et samfunns utvikling som korrupte. Norsk asylpolitikk beviser dette til fulle. Samfunnsansvarlige Sylvi Listhaug er fullstendig klar over at Norge har en plikt til å hjelpe mennesker på flukt. Men hun forstår også fullt ut at politikerne har særlig ansvar for at Norge , nå og i framtiden, henger sammen økonomisk, sosialt og kulturelt. Hylekoret, med uansvarlige politiske godhetstyranner som dirigenter, er tydeligvis uenige med Sylvi. Er du ansvarlig, stemples du som umenneskelig.
 Aftenposten  av i dag ,7/12, har i dag en interessant artikkel om framtidens innbyggere i Norge som er avhengig av NAV for  overleve. Og det er bl.a. alle utlendinger som ikke kan norsk. Disse anslås til å kreve opptil 20  % av resurssene i 2030. Tror noen oppegående at det stopper der?
Hvis jeg skal velge mellom den underholdende bløffmaker Donald Trump og de arrogante politisk korrekte  og  siste dagers hellige blandt rød/gul/grønne politikere i dagens Norge, så velger  jeg Donald. Skal et samfunn gå sin undergang i møte, foretrekker jeg å reise på første underholdningsklasse, fremfor blandt selvgodhetens uansvarlige og kvalmende moralister.