tirsdag 16. mai 2017

Når religionen blir organisert sinnssykdom

Når jeg regelmessig har sparket min barndoms sekt i baken på den offentlige arena, kunne jo dette forlede enkle sjeler til å tro et dette er den eneste "religiøse" sekt i verden. Så langt, laaangt derifra!!! De " sterktroende " sekter i området Egersund/Kristiansand er bare noen ytterst ubetydelige og drittkjedelige "menigheter" og rumpekviser i det aldeles enorme hav  av sekter i alle "religioner" verden over.
Eksempelvis er Amishsektene i USA (ca 200 000) oppdelt i et utall av undersekter med hver sine klare regler. Amish kommer fra grunnleggeren Jacob Amman. Det som kjennetegner Amishsektene er at motordrevne kjøretøyer og inventar som krever strømledning er forbudt. Og så har Amish den likhet med de mest fanatiske islamske land (Saudi-Arabia og Iran) at skjegg er påbudt. Blandt mye annet!
Hvis de mest bakstreverske elementer i det norske bedehusmiljø hadde fått utfolde seg i fri dressur gjennom de siste århundrer, ville Norge i dag vært på samme nivå som Iran og Saudi Arabia. Totalforbud mot alkohol, ingen kvinner i arbeidslivet, dødsstraff for et utall "forbrytelser", derav blasfemi og homofili. Og , Herren forbyde, ingen kvinnelige prester.
Det som skjer og beviser vannviddet i disse to , for meg , organisert og religiøst sinnsyke land, SaudiArabia og Iran, er at du har det patruljerende moralpoliti som skal se til at alle i det offentlige rom, spesielt kvinner, er ærbart antrukket. IS drar den helt ut. Fanatikerne i IS (når de ikke halshugger folk og kaster homofile ned fra høye bygninger) møter opp i hjemmene i de områdene de har erobret og terroriserer daglig, og ser til at kvinnene i sine egne hjem går antrukket i burka!
Når det gjelder hykleri innen "religiøse sekter" verden over, så tar nok Amish førstepremien. Nå kan du observere Amishbøndene bak plogen og flere hester, med sin stråhatt, pipe, skjegg og vadmelsklær uten trykknapper (forbudt) snakkende i sin mobil(!!), ettersom mobilen ikke har ledninger , men batterier som er tillatt(!!).
Men det aller mest viiiirkelig fantastiske innen Amish-kulturen observerte jeg i sin tid i Lancaster. Der var det to Amish-sekter med hver sine regler og skoler, hvorav den ene sekten i sin visdom hadde funnet ut det var syndigt med sykkelkjettinger, så der var det kun tillatt med sparkesykler!!
I Big Valley i Pennsylvania observerte jeg 5 forskjellige farver på kalesjene til  hestekjerrene (buggies), hvit, svart, brun, blågra og gul(!). Og gjensidig fordømte de hverandre for feil og "syndig" farve. Alle farvene ville imidlertid blitt dømt nord og ned av en islams Imam, for innen islam er det farve grønn som gjelder!
Jo mer jeg studerer religionenes historie, jo mer og mer ser jeg at (for meg) er dette organisert sinnsykdom og tankeslaveri . For meg er det mest lysende ordspråk (blandt de tusener jeg har samlet) følgende fra Tyskland: Når tanker og tro organiseres, dør sjelen stille og langsomt.
Og tankeslaveriet og organisert sinnsykdom, gjelder ikke bare på den "religiøse" arena. Du kan jo bare ta deg en tur til Cuba og Nord-Korea for å få dette ettertrykkelig bekreftet.
Om jeg personlig er tilhenger av dødsstraff? Når det gjelder psykopater i diverse politiske og religiøse sekter som setter sakesløse mennesker i livsvarig tankefengsel, og i det hele gjør livet deres til , følelsesmessig, en nitrist og gledesløs ørken, er dødstraff alt for mildt. Livsvarig og konstant nattsvart glattcelle med kun vann og inntørket brød er (for meg) mer passende. Jeg har en stor plakat på veggen med et slagord av den danske komiker Benny Andersen. "En voksen er et barn, der er blevet sindssygt". En type smittsom sinnsykdom som er menneskehetens konstante forbannelse!!