lørdag 16. mars 2019

Nye Grand restaurant innleder ny tidsalder i Egersund

Fra 1990 og en menneskealder framover var jeg fast middagsgjest på Grand Hotel. Et av de virkelig store, minneverdige og sosiale kapitler i mitt liv. Men da Grand fikset opp restauranten og fjernet "husmannskosten" på menyen, var det naturlig for meg å flytte over til Hauen Kro. Servicen her er den samme for meg, som den var i alle år på Grand! Det betyr førsteklasses!!
Da Grand for en tid tilbake annonserte at de skulle til med et helt nytt restaurantkonsept, med åpent kjøkken, hadde jeg mine bange anelser. Den forrige oppunnsingen av restauranten var ikke helt i min stil. For meg ble det den gang noe sterilt og lettere ukoselig.
Nå skal Grand åpne sin nye restaurant med frokostbuffet mandag 18.3. Jeg ble nysgjerrig. Etter den obligatoriske morgentur med Anna Lovinda denne lørdag stakk jeg innom for å orientere meg i de nye lokaliteter. Og la det bli sagt med en eneste gang. Jeg fikk bakorversveis. Dette var ikke bare en framtidsrettet blink hva restaurantdrift angår, det var sentrumsblink!!
Jeg måtte fortelle om opplevelsen til en av mine bekjente. Hun + ektemann og et sekstitalls andre innbudte hadde vært på prøvesmaking i går. Damen har reist rundt i verden og er virkelig en kulinarisk ekspert. Hennes dom var kontant. En aldeles enestående matopplevelse gjennom alle rettene!.
Når jeg regelmessig er inne til EU-hjertekontroll på SUS, passer jeg på å ha en solid frokost på Atlantic som er rustet opp den siste tid med hundrevis av millioner. Men, frokostrestauranten er den samme "gamle trøtte" som før. Når jeg nå sammenligner med den sensasjonelle nyvinningen hos Grand, er dette for meg ren "knock out" fra Grand sin side. Dette prosjekt er så framtidsrettet og nyskapende , at Grand Restaurant  kan faktisk bli et reisemål i seg selv. Og da spesielt hvis maten matcher interiøret! Og som vist til rapporten, har  mat/interiør i Nye Grand Restaurant blitt et kanon-ekteskap.
Vil så denne satsingen gå ut over de renomerte spisesteder Hauen Kro og Lille India? På ingen måte! Fra mitt ståsted vil faktisk Grand med denne sin offensive og vellykkede satsing bestyrke de to nevnte spisesteder. De har alle tre forskjellig stil og utfyller hverandre perfekt i et moderne kulinarisk Egersund. Tilsammen er disse tre kvalitets-"spisesteder" kulinarisk dynamitt!!
For min egen del skal jeg piffe opp mitt bunnsolide ekteskap med Hauen Kro. Jeg skal være "utro" en gang i uken. Det betyr laaang frokost hver lørdag (0700-1000) på Grand når jeg er hjemme og ikke ute i den store verden. Da får jeg det beste av to verdener. Velsmakende middag i andre etasje på Hauen hvor jeg kan mimre meg tilbake til min barndoms grønne dal (Bjerkreims og Hellelands jordbruks-sivilisasjon rundt 1950), og "en dåft av den store og internasjonale verden" på Grand.
Selv om jeg stortrives under frokosten på Atlantic (mye grunnet betjeningen),så sitter jeg med en sterk følelse av at oppussingen av denne del av Atlantic hotell var bare ny leppestift på "den gamle trøtte kvinnelige sliter".
Grand Hotel i Egersund har ikke gått i denne fallgruben. Så langt derifra!
For balansens skyld må jeg nevne at den nye resepsjonen på Atlantic er det virkelig sus over. Der har eierne virkelig fått uttelling for alle millionene.  Men med en brøkdel av værelser i forhold til Atlantic, kan Grand tillate seg å ha en mye mer intim resepsjon. Det er fordelen med å være passe stor. Et kort oppsummerende spørsmål til slutt. Er det noen andre byer i Norge på Egersunds størrelse som er i nærheten av å ha en så- til de grader- velkomponert og fremtidsrestaruant som Grand Hotel har gitt Egersund nå? Men , jeg glemte helt bort stolene i den nye restauranten. Knapt noe SPA-hotell matcher den himmelske komforten som stolene i nye Grand Restaurant. Du skulle egentlig betalt stol-luksusavgift!!