lørdag 6. april 2019

Cubus/Dressman og Sentrumsforeningen i samme båt

Over hele førsteside i Dagens Næringsliv av i dag (6/4) brettes Varnergruppens (Cubus/Dressman +++) sine problemer ut  for all verden å lese. 700 millioner i salgsnedgang siste år! Sjefene innrømmer glatt at de er blitt tatt på sengen av den eksplosive handelen på nettet.Mens Egersund Sentrumsforening er en liten mikrobe på det særdeles utfordrende hav ved navn detaljhandelen i Norge, så er Varnergruppen en gigant. Men utfordringene er presis de samme!! Hvordan overleve framtiden? For nå er det snakk om overlevelse!!! Å tro noe annet er å stikke hodet i sanden og baken i været.
Som traktoren revolusjonerte landbruket tidlig på 1950 tallet,  revolusjonerer nå netthandelen detaljhandelen. Og den største aktør på dette området er  Amazon. Som har skremt vettet av alle "fossilene" som ikke forstår hverken nåtid eller framtid.
Og Amazon er nå på full fart inn i Europa. Og de dårligste butikkene har all grunn til å skjelve. Det er fordel for forbrukerne at disse dårlig service/varer/opplevelse forsvinner. For varehandelen kan i det store og hele takke seg selv for butikkdøden.
Det mest interessante med dagens artikkel (flere sider) i DN er at Amazon er på full fart inn i Europa med fysiske butikker!!!!
Amazon har forstått at du må ha en kombinasjon av fysisk butikk og nettbutikk for å møte framtiden. Det har tydeligvis ikke "frie sentrumsbutikker" over det ganske land fått øyene opp for.
  
Men Amazon åpner opp for et marked av helt originale spesialforretninger ved siden av kolossene. Er butikken original og spesiell nok, har den intet å frykte for framtiden. "Krise og muligheter er nemlig to sider av samme mynt"!

For min egen del er jeg på nettet på min helt originale måte. På baksiden av kvitteringene stempler jeg følgende:
"Google disse to ord Australia Egersund- så finner du enkelt fram til den mest Australske butikk i Europa".

Funker som bare det- uten et eneste øre i konsulent "honorar"!!

Og med den magiske Dinglebenken (fullt trøkk i hele dag) som effektiv medhjelper, ser jeg personlig lyst på framtiden. (Men jeg skulle gjerne fysisk vært 25 igjen)!!!