mandag 11. mai 2015

Sektenes klovner danser på falskhetens søppeldynge

Mine facebookvenner har fått med seg at jeg har hatt et par "oppvarmingsrunder" når det gjelder å belyse
 det SOSIALE fenomen, sektene i Egersund og Kristiansand. Det blir mer etterhvert.
Men det er viktig fra første øyeblikk å spikre fast med ti toms spiker følgende. Dette er absolutt ikke "noe bittert oppgjør" fra en "sur,forbitret gammel mann". De fleste kjenner meg nemlig som en av de mest konstant, humørfyllte personer i Dalane. Og humøret har aldri vært bedre enn i dag!
Men, det er min plikt overfor ettertiden, på en humoristisk-satirisk måte , å belyse den frekke religions-svindelen jeg observerer fra mitt helt SUBJEKTIVE  ståsted i saken. Jeg påstår på ingen måte at min fremstillling er den eneste og "rette" sannhet" . Dette som total motsetning til sektenes ledere, som påstår at de alene i menneskehistorien har funnet den eneste og riktige sannhet. Å kalle slike utgaver av menneskerasen for  latterlige, kvasilreligiøse klovner er vel bare de første fornavnene.
Et annet moment er også særdeles viktig å vite. Og det er følgende. Skal du ønske deg noen "religiøse" som naboer, så er sektenes medlemmer selve ønskedrømmen i så måte. Du merker ikke det minste av den klisne og kvalmende Jesusdyrkelse i enkelte miljøer. Du blir heller ikke plaget det aller minste av den frekke opptreden fra  enkelte andre sekter som oppsøker deg på dørene for "å frelse deg". De er ordentlige og lovlydige borgere.  De lar deg være i fred, ettersom de (utenom arbeidet ) har fått (indirekte!) instruks om å blande seg, minst mulig, med verdens ugudelige hedninger. (Alle andre). Derfor feirer de heller ikke 17.mai) Kort sagt, bedre naboer er vanskelig å oppdrive.
Men, det er bare det at disse humørfyllte og festglade(!) var en bedre skjebne verdt ennå bli født inn i et system ledet av religiøst primitive klovner.
Tvillingsektenes A ble bl.a. startet av min oldefar rundt 1870. Tvilling B kom til rett etter århundreskiftet og utviklet seg etterhvert til en aldeles grotesk avgudsdyrkelse av personer, uten sidestykke i Norges historie.
Det plukkråtne "religiøse" grunnlaget for sektene  fra starten av hadde intet som helst å gjøre med selve fundamentet  for en seriøs kristen tro. Og det er troen på kjærlighetens evangelium! ( Ja,ja. Jeg vet at jeg kunne vært prest (eller helvetespredikant), alt ettersom.)
Det hele var grunnlagt på var følgende plukkråtne og stinkende blanding: Persondyrkelse, avgudsdyrkelse av museums-ritualer og et avsindig hat mot opplysning. (Faktisk ikke helt ulikt enkelte "religiøse" fanatiker-kriminelle som opererer i Afrika og Midt-Østen i dag).
Den hellige treeninghet og bibelen var helt uinteressant! Deres egen "bibel" ble Erik Pontoppidans "forklaring over de ti guds bud". Den har jeg pugget mer enn ti ganger, på dansk og gotisk skrift, måt vite! Så kom ikke her og snakk om virkelig eksklusiv utdannelse. Men, som det skolelys jeg var, så oppdaget jeg allerede som 12 åring at selveste Pontoppidan (!) med sin forklaring avslørte det hele som regelrett svindel! Dette gjorde at jeg i en alder av rundt 16 ga min 100%-ikke- fanatiske-far beskjed om at "dette kan jeg ikke være på lenger". "Det gjør du som du vil", var det frigjørende svaret som ble billetten inn en helt annen verden.
Når det gjelder den sosiale status av sektene i dag, er faktum følgende. Samfundet (A) er registrert med org.nr. 871427402 som et  forretningsforetagende som dyrker Mammon.  Formue i 2012 - kr. 111888000 (!) og inntekt(19831000 (!). Det Alm. Samfund (B) er blitt et kvasireligøst leketøy for en advokat. Og advokat og frisør (jfr.mine opplysninger) er forbudte og syndige yrker, ifølge A!!!  Dette begynner jo å bli riktig underholdende. Mer i neste nummer.......