tirsdag 12. mai 2015

TRØTTE TIRSDAG og framtidens butikker.

Den brutale sannhet er at minst 90 % prosent av verdens butikker er kjedelige og helt unødvendige. Avstanden i tid fra fabrikken til søppelhaugen blir stadig kortere og kortere. Dette kan jeg fastslå uten  aller minste moralisering. Den materalistiske sivilisasjon er kommet for å bli. Og det er greit nok.
For de som mener at "at alt var så mye bedre før", bør holde helt kjeft hvis de skal bli tatt seriøst. Og for de "sosialistiske svermere" er det bare å reise til Cuba for å sjekke hvordan et samfunn fungerer i "det sosialistiske paradis". Jeg har selv vært der og studert et forfall som ikke kan beskrives..
Vi mennesker  på Moder Jord har det til felles at vi stort sett er feilplassert når det gjelder det yrke skjebnen har dratt ned over hodene på oss. Jeg tør ikke tenke på hvilken dynamisk og vibrerende sivilisasjon vi ville hatt i dag over den ganske verden hvis flesteparten av  oss hadde fått muligheten til å utfolde våre medfødte evner fullt ut. Til glede og berikelse for alle våre medmennesker.
Som det nå er, virker det moderne samfunn som en mer organisert konsentrasjonsleir enn noensinne før i menneskehetens historie. Og det har åpnet opp for en uhyggelig utgave av menneskerasen som har kommet i maktposisjoner. Og det er de arrogante og udugelige byråkratiske parasitter. Disse kan men rette katagoriseres som "den sjuende landeplage".
Jeg trodde i sin tid at en utadvent type som meg ville stortrives i rollen som lærer. Tenke seg til å inspirere unge mennesker og gitt dem åndelig drahjelp inn i framtiden. For en human idealist som jeg burde dette vært selveste drømmejobben. Men, desverre ville jeg frontkollidert med  regelrytterne. Jeg hører redselshistorier hvor idealistiske lærere har møtt et system hvor detaljert rapportering er den nye religionen. Og hvis noen offentlig ytrer seg kritisk, er straffen utfrysing og helst sparken.
For min egen del er jeg i den lykksalige og priviligerte posisjon at jeg regelmessig "kan be hele verden dra til helvete". Hva enten det er på Facebook, eller i leserinnlegg i vårt lokale, og for meg helt uunnværlige- Dalane Tidende. Når man er "forretningsdrivende" skal man selvsagt ikke opprøre seg slik.
Men- for meg er min "personlige religion" det offisielle slagord i den amerikanske delstaten New Hampshire.


 LIVE  FREE  OR  DIE! 

FØR  JEG  SKAL  KRYPE  EN  ENESTE MILLIMETER  FOR  BAKSTREVERNE, FØR  SKAL JEG  DAUE  STÅENDE!

That's for sure!  ( For å si det på kav Bjerkreimsdialekt!)

PS. Jeg hadde helt glemt bort dette med "Trøtte Tirsdag". Ideen fikk jeg da jeg måtte gjøre noe for å unngå å bli fengslet hver eneste dag i butikken resten av mitt liv. Det var supertraveren Rex Rodney som var forbildet. To navn som er melodiøst perfekt. Resultatet ble Trøtte Tirsdag som nå har blitt  et "evig" uttrykk i lokaldialekten.