tirsdag 27. september 2016

Jakten på perfekt hotell i Fredericia, Danmark

For å få mest ut av mine en-ukes vårlige og høstlige forretningsturer til Danmark, er det helt avgjørende at hotellet jeg skal bo på er strategisk plassert. Hotel Tønderhus i Tønder har i så måte vært perfekt de senere årene. Flott hotell, mitt kjære værelse 207 (egentlig en suite), topp service, faste madrasser og , meget viktig, skikkelig leselys når jeg inntar horisontalen. Så er det bare å fordele dagsturene på Ribe, Esbjerg, Sønderborg, Flensburg og Husum og mere til. Fra samme hotell! "Værelse" 207 er i den gamle og fornemme del av Tønderhus og minner om en annen tid.
Imidlertid vil jeg ikke gro fast, så derfor ville jeg denne gang prøve Fredericia som base. Så var det enkelt med dagsturer til Svendborg, Odense, Kolding, Vejle, Rudkøbing og helst mere til. Men så var det hotellet da! Bortsett fra sentral plassering, gratis parkering, fast madrass, skikkelig leselys, vennlig betjening og grei nok standard på værelse og mat, har jeg ingen som helst luksuskrav. Luksushotell er bestemt ikke greien for en tidligere sykkelreperatør og sauegjeter.
Jeg gikk inn på Tripadvisor og festet meg spesielt ved hotell Postgaarden. Det var også  andre alternativer. Ankommet Hirtshals bar det med en meeeget opplagt Sølvpil ut på motorveien. Hvis Sølvpilen ligger i venstre fil i sprek hastighet, og det kommer opp bak noen fete tyske luksusmaskiner, slipper Sølvpilen disse arroganser forbi ,og så!!!! (I say no moore.......)
To-tre kilometer fra Frederica sentrum stoppet jeg på en parkeringsplass m/diger informasjonstavle for å sluttorientere meg. En vennlig syklist svarte kontant Postgaarden1!! på mitt spørsmål om hvilket hotell han ville bodd på i en uke. "God mat og vennlig betjening og det hele!" Da var det avgjordt.
Langs 28 kjørte jeg inn mot sentrum, fulgte Strandveien og tok til sist av retning sykehuset. Etter ca 400 m åpenbarte Postgaarden seg i all sin velde med stor parkeringsplass i enden av bygningen! Inne i resepsjonen traff jeg en herre med skikkelig bakkekontakt. Jeg smisket litt med at jeg hadde lest alle de gode anmeldelsene, og at mine eneste krav (bortsett fra nøktern basiskomfort) var faste madrasser (grunnet mitt bekken) og skikkelig leselampe ettersom jeg hadde "et hav" av danske søndkagsaviser.
Hvorpå resepsjonisten kontant rasket ned 4 nøkler fra tavlen med en smilende beskjed "sjekk disse værelsene"! Det er vel det man kaller kontant velkomstservice!
Første, annet og tredje  værelse innbydende nok, men.. Fjerde værelse bingo!!! Ned i hotellresepsjonen til litt "forhandling". "Hvis jeg bor på mitt foretrukne værelse en uke og betaler nuh med visakort, hva kan jeg da få som totalpris? Her er ikke kredittkortgebyrer og noensomhelst gebyr involvert. Beløpet går uavkortet inn på hotellets konto på sekundet!). Vedkommende brukte kalkulatoren og kom så opp med prisen. DKR  625,- pr. natt. Visakortet kom avmålt (!) ut av min lomme. Det var jo ikke nødvendig å signalisere for klart at jeg var svært så fornøyd med prisen.
Og mer og mer fornøyd ble jeg ettersom dagene gikk. Hvorfor skal jeg berette om i mitt neste blogginnslag. Da forstår du også hvorfor Postgaarden og Fredericia bør ligge i dine framtidige reiseplaner i Danmark. Og fra den base vil du oppleve et virkelig storslått stykke Danmark som ikke alle nordmenn er oppmerksom på!