mandag 19. mars 2018

KrF på randen av politisk selvmord?

Nå når Knut Åge Hareide fra "museums-og-minipartiet" KrF bader i oppmerksomhet i media grunnet Sylvi Listhaug, kan det være lurt å ikke miste bakkekontakten.
Sylvi Listhaug er noe så sjeldent som en norsk politiker som snakker rett fra lævra(ikke alltid lurt). Hun  har og så gitt Norge ett nytt ord, godhetstyrannistene. Et ord som, for meg subjektivt, er meget presis. Når hun snakker om et KrF "som slikker Imamene oppetter ræva" følger  jeg henne fullt ut, om enn ikke i den konfronterende og vulgære ordbruken.
Hennes 11 ord lange facebookinnlegg m/bilde av IS-krigere har skapt et politisk rabalder uten like og  muligheter for middelmådige norske politikere å opptre som selvhøytidelige linselus.
Hvis Erna Solbergs  regjering blir felt grunnet 11 ord pluss bilde (av uhyrer som halshugger folk), så skal det bli virkelig  interessant å studere hvilke politiske sengekamerater som da skal aksle regjeringskontorene.
"Over-gudelige" KrF sammen med "ugudelige" RØDT som skal danne regjering sammen med "arrogante" AP som førerhunden ? Med SP , Senterpartiet og MPG på slep. Sannelig kan spesielle situasjoner skape så fantastiske (i dette tilfelle) politiske sengepartnere, at det overgår den villeste fantasi.
RØDT har 1 representant på Stortinget, MDG 1, KrF 8, SV 11.
Det betyr at FrP alene har 6 flere representanter på Stortinget enn disse fire "småpartiene" tilsammen! FrP har 27.
KrF representer ikke "den norske grasrota". Partiets "bakstreverske gudelighet" har gjennom alt for mange år fått ligge som en brems i politikken. Tenk abort, kvinnelige prester, homoekteskap osv.

Jonas Gahr Støre er for meg en sympatisk herremann. Men for meg er han som politiker helt malplassert. At han som mangemillion-kapitalist skal være leder for et parti som har den mobiliserende sangen " Opp alle jordens trelle, som sulten knuget har", er jo rent underholdende.

Feller KrF den nåværende regjering, tror jeg nok at Jonas inne i seg ser dette som en bakstreversk bjørnetjeneste. For det er jo ingen som kan tenke seg den prektige og fortreffelige Hareide som statsminister! En representant for et parti som tiden forlengst har løpt fra.
Dette blir interessant.