onsdag 5. desember 2018

Den norske stat støtter haiene i bransjen forbrukslån

I Norge snakker vi nokså nedlatende om andre land hvor korrupsjonen og svindel av offentlige midler er en "nasjonalsport". Står det bedre til i selvgode Norge?
For meg, 100 % subjektivt, er Norge (som USA) et paradis for kyniske haier (bl.a. noen av de største bankene) som opererer i bransjen kredittkort med ekstreme renter som gjør økonomisk uvitende sjeler til gjeldsslaver på livstid. Og disse haiene er understøttet 100 % av den norske stat. Er en stakkar havnet i den økonomiske hengemyra som heter kredittkortgjeld, og ikke kan gjøre opp for seg, er det bare for haien å sende inkassovarsel. Så trår den norske stat støttende til med hele rettsapparatet i ryggen for haiene. All verdens gebyrer fra det offentlige påløper en kredittkortgjeld som kan mangedobles når staten skal ha sitt i prosessen.
At ikke selvutnevte "moralske og nestenkjærlige" KrF forlengs har prøvd å få satt en stopper for denne "forretningsvirksomheten", viser jo bare at de er av samme ulla som resten av partiene på Stortinget. De støtter helhjertet opp om en kredittkort-bransje som har løpt fullstendig løpsk uten noen form for restriksjoner.
Et ansvarlig politisk parti i Norge hadde forlengst forlangt at økonomisk kompetanse og forståelse skulle vært et av de absolutte basisfag i alle trinn av utdannelsen. Som det nå er det en sjokkerende del av både voksne, ungdom og barn som ikke aner bærer av hva renter betyr!!
I julen er forbrukerhelvetet på sitt aller verste med et gavepress uten like. Da er det fristende for folk med dårlig økonomi å ty til forbrukslån med  kredittkort som redskap.
Jeg personlig bruker kredittkort når jeg reiser ute i den store verden. Det er en sikkerhet mot å bli svindlet. Det kan du blir hvis du bruker debetkort. Da kan kontoen tømmes på et blunk hvis debetkortet er brukt på "skumle steder". Når du får samleregningen fra kredittkortutsteder kan du lett kontrollere om du er  blitt fakturert for noe du ikke har kjøpt.
Men, jeg har som regel at HELE beløpet som er forfalt  skal betales innen fristen! Ikke noe mistebeløp på eks. 200 kroner! Da baller det på seg med blodrenter og du har vadet ut i hengemyra som kan langsomt og sikkert kvele deg økonomisk.
Så har du ikke dekning til å betale hele kredittkort-fakturaen ved forfall, spørs det om du ikke bare bør la være å bruke kortet i det hele tatt.
Å kjøpe dyre julepresanger og enda dyrere feriereiser med kredittkort er for meg det reneste galemaias, hvis du ikke har penger til å gjøre opp for deg når kravet kommer om ikke alt for mange dager etter kjøp. Utstederne av kredittkort reklamerer med at du har inntil 45 dagers gratis kredittid. Det har jeg personlig ennå ikke opplevet, etter mange år med bruk av kredittkort (kun i utlandet). Etter at jeg kom hjem fra siste tur til Melbourne, var det ikke alt for mange dager etter hjemkomst før kravet lå i posten. Det er det vanlige, ut fra egne erfaringer.
Så min konklusjon er at kredittkort er et aldeles uunværlig redskap ved utenlandsreiser. Forutsatt at du betaler pronto hele beløpet når fakturaen dumper ned i postkassen.
Dette bare som litt økonomisk opplysning til de  som driver hasard med helt uvettig bruk av skumle kredittkort. Det kan påføre deg maaaange våkenetter!!!