fredag 27. juli 2012

FRA HISTORIEFORTELLER TIL HOVMESTER

Da jeg kom meg ut av den kvasireligiøse norske sportsbransje bestemte jeg meg for å TOTALT REVOLUSJONERE  min rolle overfor de som kom og vurderte å kjøpe det som måtte finnes i mine lokaler.
Jeg behøver ikke å gjenta hvilket eventyr The Austalian Hatwalk og Saloon Kakadu har betydd for min framtid på så mange måter. Men nå har jeg endelig fått finslepet min rolle overfor de besøkende.

Forutsatt at kjemien stemmer fra FØRSTE ØYEBLIKK informerer jeg de besøkende ( etter at de har inntatt benkene i Saloonen) om at undertegnede har to STORE sosiale handicap.
Punkt 1: Jeg prater for mye.
Punkt 2: Jeg er født med ustoppelig humørpromille i blodet.
Deretter forteller at jeg overfor dem skal ha TO roller.
Den første er som (forhåpentligvis) interessant og kortfattet historieforteller.
Den andre er å være hovmester og si til at de besøkende koser seg og har det bra, uten at jeg det minste påtrengende tilstede.

Den oppskriften fulgte jeg til punkt og prikke overfor de vilt fremmede ektepar som besøkte Saloon Kakadu både i dag og i går. Det resulterte i flere salg av de sensasjonelle Kakadu-skjorter begge dagene.
Først fortalte jeg dem "the Kakadu story" og rettledet dem rent praktisk hvis de ville prøve skjortene. Så gjordt, trekker historiefortelleren seg  tilbake til verkstedet og pusler med nøkkelsliping og sykkelmekking.
Når så tiden er inne entrer hovmesteren banen. Og HAN opptrer som en skolert hovmester skal gjøre.

Hvis konklusjon blir at det blir kjøp ( som Kakadu har ordnet selv), informerer jeg dem til slutt om "at for å ha slikt opplegg som dette" må man ikke nødvendigvis være "gal", men det hjelper så avgjordt!
 Et ektepar fra Østlandet (som hadde fått full pakke) , ringte meg senere og fortalte at etter de var kommet hjem, lurte de lenge på om dette var noe de hadde drømt. Men de fysiske bevisene de hadde brakt med seg overbeviste dem at det virkelig var tilfelle!
Og de fysiske bevis var Kakadus kanonprodukter og, ikke minst, den mest elegante bærepose i  verdens handelshistorie. Den er designet av kunstner Harald Sørensen og  vil (ifølge Kakadus markedssjef i Europa ) få en utrolig samleverdi for framtiden.
Min kjære, kjære venn Hansemann fortalte meg engang at "Eivind bler merr og merr galen".
Jeg håper inderlig at dette er tilfelle. Jeg ser for bestyrkelse av dette opp på et av de mange ordtak jeg har overalt i Rogalands Severdighet nr.16:  VI  ER  ALLE  FØDT  GALE. NOEN   AV  OSS  FORBLIR  DET!