torsdag 26. juli 2012

The Australian Hat Walk demonstrerer klasse

Hvis jeg skulle holde et foredrag og illustrere forskjellen på en grå ekstistens og et opplevelsesrikt liv, ville jeg holdt opp min demonstrasjonsbrikke med emner for reservenøkler. Der er det et blankt vanlig nøkkelemne,  og så er det en rekke emner med spennende illustrasjoner.
Så ville jeg sagt at skulle du ha en kjedelig og grå eksistens, så holder du deg som stuegris, fysisk og mentalt, ved å velge den blanke trygge tilværelsen og ikke våge spranget over til den spennende og noe skumle, spennende, fargerike og "farlige" verden.
Våger du derimot spranget til denne ukjente verden, oppstår dominoeffekten. "Verden" nr. 1 åpner for nr. 2 som igjen åpner for nr. 3 o.s.v.
For min egen del har jeg opplevd eventyret med å våge å ta spranget fra kjedelige sportsbransje over til det som har utviklet seg til en magisk reise , menneskelig og geografisk. Oppskriften er mot og passelig galskap. Det har sandelig ført meg rundt i verden!
Jeg har skrevet endel om Saloon Kakadu, men faktisk oversett The Australian Hatwalk. Og det var denne hatteavdeling som var forutsetningen for Saloon Kakadu.
Enn alle de hundrevis av spennende mennesker som jeg har solgt hatter til, viden spredt i geografien, og som jeg ikke hadde truffet uten det som produsenten, Bill Conner, kaller " the finest hat shop in the world, selling BC hats!"
Ta bare gårdsdagen som et eksempel:
Et ektepar fra Sandefjord kjørte ens ærende (to overnattinger) til Egersund for å kjøpe hatt nr. 2. Den første hadde de kjøpt i fjor og var så overmåte fornøyd med  at de bare måtte ha et hatt til.
Nestemann kom  fra Gjøvik. Han er gift med en dame fra distriktet og var innom i fjor med sin far. Sistnevnte kjøpte hatt og brukte den hele tiden. Sønnen ble "misunnelig", så derfor hatt til han og.

Tredjemann kom fra Lesja og gikk tilfeldigvis forbi The Australian Hatwalk.  Han hadde lett etter en seriøs friluftshatt all sin dag, og endelig hadde han funnet den.

Fjerde kjøper var en dame fra Spania. Hun kjøpte sommmerhatt.
Femte kjøper var en ( ekstremt rålekker) dame fra Sydney, Australia. Hun skulle gi hatten til sin boyfriend. Etter mye leting rundt omkring hadde hun endelig funnet en som var "cool" nok.

Og ingenting  av dette , PLUSS, MYE, MYYYE  MER,  hadde jeg ikke ant ekstisterte om jeg ikke hadde våget spranget.

Og jeg som trodde at mitt siste yrkeskapitel skulle bli en kjedelig og tafatt utgang av den kvasireligiøse sekt ved navn sportsbransjen!
Undrenes tid er ikke forbi!