mandag 18. februar 2013

Lagerarbeidere redusert til "menneskelige automater".

At vi i Vesten kan kjøpe billige klær og elektronikk, skyldes bl.a. millioner av mennesker som blir utnyttet under forhold som nærmest må kalles for slaveleire i China, India osv.
Nå har imidlertid den uhyggelige utnyttelsen av medmennesker også gjenoppstått i England. Etter at slaveriet offisielt ble utryddet etter borgerkrigen i USA, fortsatte det praktiske slaveriet i stor stil i Vesten. Gruvearbeiderne i England var i praksis slaver som bodde i gruveselskapenes huskomplekser, kjøpte sin mat i gruveselskapenes butikker og var forventet å produsere nye generasjoner slaver (barn).
Derfor er det helt i stil at det er nettopp i England at verdens store netthandelsselskap har sine lagerbaser i Europa. De stakkars underbetalte lagerarbeiderne går med trallene foran seg mellom 13 og 20 kilometer på hvert skift. Disse jordens fordømte har små terminaler fastspent på armene. Disse måler hvor fort de går, hvor mange ordrer de ekspederer og hvor mange pauser de tar.
En av sjefene kaller lagerarbeiderne for menneskelige automater. Hvis en av automatene blir hengende etter, blinker en melding på skjermen om å sette opp farten!
I unge år leste jeg en gang at fremtidens uhyggelige mulighet er at menneskerasen ender som nærmest roboter. Det etset seg inn i mitt indre med ildskrift til mine dagers ende. Jeg trodde ikke jeg skulle få oppleve dette i min levetid, men nå er altså de menneskelige automater midt iblandt oss !!

Kristendommen er den mest materialistiske av alle verdensreligioner. Kristendommen er nå så tømt for mening i hverdagslivet, at det eneste som står igjen er ritualene. Jo mindre innhold, mer ritualer. Og det er første gang i verdenshistorien at samme religion dominerer overalt. Og dens navn er den grådige og umenneskelige materialismen. Imidlertid er den konstruktive materialisme  den mest effektive i verdenshistorien når det gjelder å løfte hele folkeslag ut av fattigdommen. Men nå ser det ut til den positive materialisme taper overfor sin iskalde slektning.
Bare spør fabrikkarbeiderne i Bangladesh og de menneskelige automater i England.