onsdag 30. september 2015

Hysteriske foreldre dreper barnets livsmuligheter.

Den legendariske svenske sosialdemokratiske statsminister Tage Erlander uttalte engang "at sosialdemokratiets hovedoppgave var å snekre et solid dansegulv slik at enkeltmenneskene skulle få danse sine egne liv." Gid det var så vel!
Å få danse sine egne liv er snart umulig for den oppvoksende generasjon. Det er tre faktorer som hindrer mennesket i dag å få sin egen identitet. Den første faktoren er satanismen i den ustoppelige markedsføring av allslags unødvendigheter. Mennesket skal ikke ha en egen sjel. Du skal reduseres til en forbruksrobot og hele tiden være utilfreds og misfornøyd. For da fortsetter du å kjøpe deg identitet- hele tiden.
Den andre faktoren er den enda mer innebyggede satanismen som er benevnt sosiale medier. Det skal "alle" få utfolde seg med sine "perfekte liv, hus, ferier osv." og indirekte fortelle deg at er du ikke på dette nivå- minst!- så er du en sosial taper.
Den tredje faktoren som hindrer barnet i å få mot og eventyrlyst er hysterisk overbeskyttende foreldre. I en tankevekkende artikkel i Dagbladets magasin nå lørdag skrev en filosof at neste skritt i trygghets-hysteriske foreldres kontroll av barnet var at de tok mobilkontrollen et steg videre. Og det var at barnet ved fødsel fikk inn-operert en chips under huden som gjorde at foreldrene hvert eneste sekund kunne kontrollere hvor barna befant seg. Et fangenskap like oversiktlig som med burhøner.
Hele det moderne samfunn er gjennomsyret av en trygghetsnarkomani som rett og slett berøver mange mennesker muligheten for å leve. For akkurat der er jeg helt enig med Vladimir Putin: "Livet kan bare nytes ved å leve. og i den sammenheng kreves et visst nivå av risiko."
Mor til skøyteløper Koss uttalte engang på TV noe jeg aldri glemmer. Og det var at fra Johan Olav var ganske lille hadde hun podet inn i ham at alltid i sitt indre skulle ha to bilder. Det ene var av eiketreet. Du skulle ha solide røtter og solid idenditet. Men du skulle ikke bli en blodfattig heimføding. Du skulle samtidig ha bildet av kongeørna inne i deg slik at "hele verden" kunne bli det sosiale dansegulv du opptrådte på. Helt i tråd med dette er vismannens ord: "Reis ut i verden, møt din skjebne og kom hjem som et helt menneske."

Hele det moderne samfunn er jo redusert til en kombinasjon av sosial konsentrasjonsleir og materialistisk søppelhaug. Jeg ønsker meg aldeles ikke tilbake til hest-og-kjerre, utedassen, bedehusets fordømmende pietisme og det hele. Vi lever lenger i dag , og vi lever bedre og mye mer opplyst.
Men det jeg savner fra 1950-tallet er gledens forventning over at vi skulle få et mye bedre og mindre fordømmende samfunn. Og det har vi fått- til de grader!
Men så var det da prisen vi har betalt for dette!  Filosof Steincke sier" De fleste hadde hatt mye å glede seg over, hvis vi bare hadde hatt tid!" For uten tid og livsglede  blir livsmulighetene oppspist av en forjaget eksistens. Og hva slags liv er det?
Et race hvor vi aldri er "nedpå" og hele vårt sjeleliv og identitet er lagret i den siste Iphone!  Nå kommer snart Iphone 6, for ikke å snakke om 6s!
Jeg vil avslutte med noen ord på veggen bak PCen. " Det er viktig å være seg sjøl, forutsatt at du har et sjøl å være! Å være seg sjøl kan bety at man ikke forfalsker seg selv for å innfri andres og samfunnets forventinger!"  Så - nå sparte mine facebookvenner noen kroner på psykolog!