lørdag 28. januar 2017

Stalin, Trump, Putin, Hitler og andre løgnere

Hitlers propagandaminister, Gøbbels, gjorde i sin tid en helt genial observasjon om hvor lett det er å lure et helt folk trill rundt og ha det samme hjernevaskede folk fullstendig i sin makt. Gøbbels observerte at hvis du forteller en løgn ofte nok, vil tilslutt de som vet at det er en løgn, ANNTA løgnen som sannhet. Ordet ANNTA er her helt sentralt og avgjørende.
Psykopatiske makthavere gjennom tidene kan gjennom total kontroll på et allestedsnærværende propaganda-apparat fabrikere de lydige borgeres meninger, slik at de blir til slutt til OVERBEVISNINGER.
Med bløffmakeren Donald Trump har vi nå fått et slående bevis på Gøbbels oppskrift. De millioner av amerikanere uten utdannelse som har mistet jobbene sine, tror på "frelseren" Trumps løfter om at han skal skaffe jobbene tilbake. Det denne selvnytende klovnen ikke forteller dem, er at industriproduksjonen i USA er større enn noensinne takket være roboter og den gallopperende teknologiske utviklingen. Som over alt ellers i verden. Det skaper arbeidsløshet.
Som den tragikomiske klovnen Trump er, har han faktisk gjennom sin pressetalsmann gitt verden et nytt begrep. Løgnen er nå blitt til alternative fakta.(!).
Foreløpig kan verden trøste seg med at pressen i USA kan gå til frontalangrep på Trump uten at Trumps livvakter og pitbulls invaderer de frie redaksjoner og legger dem ned. Men- de som ikke danser etter Trumps pipe- blir nå truet av å bli utestengt fra Trumps pressebrifinger. Dette er første skritt mot det absolutte diktatur. Som i China, Russland og nå Tyrkia.
Stalin og Hitler hadde det enkelt. De bare henrettet sine meningsmotstandere. Å tenke annerledes enn Partiet (Staten) var tankeforbrytelse. (Merk dere ordet og frys på ryggen).
Staten har overtatt alt, ikke bare "tankeforbryternes" eiendom og arbeidskraft (fysisk slaveri), men også  "tankeforbryternes" tanker og følelsesliv( psykiske slaver).
Verden går spennende og utfordrende tider i møte. Og bak i kulissene i Nord-Korea lurer en enda mer uberegnelig galning, også han med tilgang til atomvåpen.
En nervøs verden går på gummisåler.