onsdag 6. september 2017

Eigersunds nye Red Light District

I ymse byer ute i den store verden har de noe som heter Red Light distrikt. Disse distriktene med røde lys varsler om at her fåregår det "saker og ting" på det erotiske området. Er du litt naiv og ikke helt edru, kan du blir ranet for store verdier.
I Eigersunds nye Red Light District (vindmøllene) har ikke-alkoholistisk-uedruelige politikere sørget for at de økonomisk innvolverte nå kan le hele veien til banken. Men nå våkner plutselig ordførerne i flere Red Light District kommuner. Hvor blir det av alle skatteinntektene som ble lovet? De bejamrer seg nå høylydt i  et felles leserbrev i DT.
Saken er kort og godt den at eierne av vindmøllene betaler ingen skatt til vertskommunene. Det lå i kortene hele tiden. Men når den naive troskyldighet har makten i kommunene, blir resultatet som følger.
Helt ødelagt landskap. Mange ødelagte liv grunnet naboskap til vindmøllene. Strømpriser som stiger hele tiden mot "europeisk nivå". Drastisk verdiforringelse av hus og eiendommer med vindmøllene som nært naboskap.
De utenlandsk kapitalfond som eier vindmøllene er sikret solide inntekter i "all evighet" så å si skattefritt. De "kreative" som rundlurte polikerne kan nå trekke seg tilbake med millioner på kontoen etter at de solgte "byttet" til kapitalfondene.
Sannelig har jeg debattert tidt og ofte mot dette vanvidd overfor sakesløse personer. Og jeg har ikke vært alene. Men mot politisk uansvarlig udugelighet hjelper ikke all verdens ansvarlighet.
Personlig har jeg ikke lenger minste tro på at Norge er et ansvarlig demokrati. Vindmøllene fjernet den siste rest.
Nok en gang minnes jeg gangsterkongen Al Capones visdomsord:"Jeg er overrasket over at så mange mennesker blir kriminelle, når det fins så mange lovlige måter å være uærlige på"!

Og sannelig er det mange måter å tjene penger på i verdens Red Light Districts. Jeg foretrekker de Red Light District som gangsterne driver. De skjuler ikke at de først og fremst er ute etter dine penger. Greit nok. Du betaler og ferdig med det. Og huset du bor i har ikke falt et eneste øre i verdi! Og du er ikke tvunget til å bo i Red Light District resten av ditt liv med ødelagt nattesøvn!