fredag 3. august 2018

Er Trollpikken SA organisert grådighet??

Hvis du går inn på Brønnøyregisterne vil du oppdage noe interessant. I juni er det registrert et nytt Samvirkelag (?) ved navn Trollpikken SA. De er oppført under bransje "Drift av parkeringsparker og parkeringshus". Styret består av 10 personer, hvorav prominente Høyrepolitikere(!). Klart det blir skyhøye parkeringssatser når et stort byråkrati skal ha sine solide honorarer.
Da Trollpikken ble kappet hadde løpet vært kjørt for godt hvis byråkrater og politikere skulle fått ansvaret for en eventuell gjenreising. Det ville blitt komiteer, møter og utredninger til evig tid. Og absolutt null fysisk iverksetting!!
Utrolig nok viste Egersunds-samfunnet seg fra en eventyrlig visjonær og generøs side. Du snakker om ta utfordringen på strak arm! Og det på en måte som vil bli et skinnende kapittel i Egersunds nyere historie! Penger i hundretusen-klassen ble via sosiale medier samlet inn. Sverre Garpestad sammen med våpendrager Svein Oskar ordnet resten av finansieringen. Trollpikken ble gjenreist på rekordtid! Uten at en eneste lokalpolitiker og byråkrat hadde løften en finger!!
Sistnevnte typer skal iallefall ha kreditt for at de ble smittet av effektiviteten av "de private" til i hu og hast å få på plass en foreløpig parkeringsplass og foreløpige  utedasser. På skattebetalernes regning. (Vel å merke)! So far, so good.
Men, så viste (for meg) et spørsmål seg på himmelranden. Hvor lenge var Adam i paradis?
Plutselig viste et mer nedrig Egersund seg fra en helt annen side!! Enkelte som privat ikke hadde bidratt med et eneste øre til gjenreising og eventyrlig historie, så plutselig sjansen. Her var det stoooore penger å tjene  på andres ærlige og imponerende innsats.
Press 100 kr. ut av de parkerende på grushaugen fra første stund! Hvem i huleste er ansvarlig for dette økonomiske selvmords- opplegg? Var det også en ide å la politiet stå permanent med laserkontroll på Mjølhus luskende bak husveggene. Så flår vi de besøkende skikkelig når de først er her.
Sverre Garpestad og Oskar Nuland var selvfølgelig ikke verdige til å være med i styret for Trollpikken SA.  Jeg tror de også hadde betakket når de ble oppmerksom på det eneste formålet med "samvirkelaget". Å "presse" de besøkende for mest mulig penger.
De siste rapporter er at det er innom ca. 200 biler daglig på parkeringsplassen nå i høysesongen. Det blir en drøy halv million i måneden.
Da bør iallefall politikerne som sitter i styret for Trollpikken Samvirkelag ha så pass anstendighet at de  sier at nå kan vi ikke lenger vente at det offentlige skal suges for mer penger når det gjelder helt nødvendig oppgradering av parkeringsplassen. Det må fra nå av helt og holdent  være Trollpikken Samvirkelig sitt ansvar.

 Sannelig er det en voldsom gråsone uten klare grenser i den illeluktende miksen av organisert økonomisk snylteri og "smart forretningsvirksomhet".
Som jeg sitter her på mitt kontor og blogger, kjenner jeg stanken helt fra parkeringsplassen. Ikke minst fra utedassene.
Og jeg som trodde at Eigersund Kommune var den som skulle sitte i førersetet når det gjelder en langsiktig, anstendig og kulturell utvikling rundt Trollpikkens nærområde. O HELLIGE ENFOLD!!