torsdag 18. juli 2019

Politikere/byråkrater kunne aldri skapt Trollpikken

Aftenbladet har i dag , 17.7. 2019, en artikkel med overskrift med titel. "Trollpikken blir nasjonal maskott for prostatakreften".
Dette bare viser at sagaen  om Trollpikken har så vidt begynt. En saga som burde være pensum når forholdet mellom grensesprengende privat initiativ og politisk/byråkratisk "fantasiløs kompetanse" skal belyses.
Ketil Bentsen kom opp med ideen om det grensesprengende navnet. Et navn som har endret omverdenens oppfatning av "pietistiske" Egersund.
Dalane Tidende og Stavanger Aftenblad fulgte opp med full markedsføring av det "kontroversielle" navnet. Loddet var kastet.
Enkeltpersoner kappet Trollpikken i nattens mulm og mørke. Destruktivt, å jada! Men resolutt privat initiativ uansett!
Enkeltpersoner dannet på Facebook "Trollpikkens Venner" og samlet i imponerende tempo inn et seks-sifret beløp.
Sverre Garpestad tok resolutt "fandenivoldsk" offensiv affære. Sammen med Svein Oscar Nuland hos Aker Solutions og toppkompetente mannskaper ble "den faldne storhet" ført tilbake til sin struttende potens på rekordtid. En ingeniørbragd som vil leve for all framtid og bli en del av det moderne Egersunds historie.
To toppoliitikere i Egersund demonstrerte  (for meg 100 % subjektivt) at kommunens "moralsk-korrekte" politikere var bakpå fra første øyeblikk. De nektet å uttale Trollpikken ved dens rette navn. Men gjorde seg selv til en offentlig vits med å si Trollpiken med to k-er.
Norges Prostataforening har nå trykket Trollpikken ettertrykkelig til sitt bryst. Trolpikken viser nemlig at det fortsatt er håp for de som har fått forstyrret "stellet".
Det interessante med "totaloperasjonen" Trollpikken er at dette eventyr aldri hadde vært mulig hvis byråkrater og politikere skulle hatt sine klamme og "bakstreverske" hender på rattet fra starten av. Bare det humoristiske og grensesprengende navnet hadde vært en umulighet. For ikke å snakke om finansiering av redningsoperasjonen!

Folket ville ha Trollpikken!!  Og folket fortjente Trollpikken!! Folket plasserte politikere og byråkrater på sidelinjen fra første øyeblikk! Derfor fikk Egersund Trollpikken!!