torsdag 4. juli 2019

Vindmøller, politikere og Berlins nye flyplass.

Problemet med demokratiet er at "vanlige mennesker" kommer i maktposisjoner de aldri skulle vært i nærheten av. Deres "virksomhet" kan være en katastrofe for miljø og velgernes skattenivå. Vindmøllene er et typisk eksempel på hvordan "smarte forretningsfolk" utnytter "folkevalgte" med lav økonomisk  intelligens når det gjelder å gjennomskue avansert "forretningsvirksomhet", som fra mitt helt subjektive ståsted er intet annet annet enn en mer parfymert form for organisert økonomisk helt uansvarlig samfunnsvirksomhet.
Leserinnlegget i Dalane Tidende av 3.7. 2019 bekrefter for meg 100%  mitt syn på dette. Det er bare å lese innlegget. I Agders fredagsutgave beklaget Sirdals ordfører seg over at utbyggerne hadde forandret fortløpende  på ubyggingsplanene, både når det gjaldt plassering av vindmøllene og høyde på dem. Klasisk oppskrift. Forvirr "motparten" hele tiden. Da er det lettere å gjennomføre dette kyniske økonomiske spillet.
Å stå på sidelinjen og betrakte "den himmelropende arrogante økonomiske uansvarlighet " fra det ufyselige "ekteskapet" mellom overbetalte byråkrater og ditto politikere, er bare nitrist. En "ærlig" bankraner er jo sympatisk i forhold til dette regelrett kriminelle  svineriet byråkrater/"folkevalgte" når det er på sitt aller verste. En sikker måte for økonomisk/sosialt udugelige å sikre seg en lukrativ alderdom på er å få seg en toppstilling i det offentlige. Når udugeligheten avsløres, får vedkommende en solid"sluttpakke" som bl.a. minstepensjonistene får svi for.
Det mest vanvittige eksempelet på indirekte økonomisk/politisk kriminell virksomhet i Europa etter krigen er Berlins nye lufthavn. Den skulle vært ferdig i 2006, men åpningen har blitt utsatt og utsatt. Og spørsmålet er nå om den noen gang blir åpnet! Det spørs om det ikke har vært det billigste å rive det hele og begynne på nytt igjen!
Jeg hadde forleden dag inne noe innbyggere fra Berlin som forklarte meg årsaken til en av Tysklands største pinligheter i nyere tid. Den entreprenøren som var kompetent til å bygge det hele, ble tilsidesatt av pr-kåte politikere som skulle styre hele prosesse og sole seg i glansen av "Europas framtids-flyplass". Politikernes begrunnelse var at entreprenørens anbud var for høyt.
Resultatet var en bygnings-skandale uten like.  Ingenting fungerer!! Det er ikke mulig å slå av lysene grunnet et alt for innviklet dataprogram. Strømutgiftene er enorme! Til ingen nytte. Osv., osv. Galgenhumøren har nå satt inn, og det ekstreme makkverket er blitt turistattraksjon. (For de ekstra interesserte er det bare å google Berlins nye lufthavn). Og de politikere som er ansvarlige for dette vanviddet er "nå ute av soga" og toer sine hender. Den sataniske oppskrift maks innflytelse/ null ansvar er selve det DNA som alt for mye politikk er grunnlagt på. Oh yes!!!

Men står det så mye bedre til i " det private byråkrati"?? Sannsynligvis ikke. Oljeplattformene som er bygget i Østen fordi de skulle være så mye billigere enn hva norske anbydere kunne tilby, har i flere tilfelle vært belemret med så mye livsfarlig slurv i byggeprosessen at opprettings-kostnadene har blitt så himmelhøye at totalprisen ligger langt over det norske verft skulle hatt. Ut fra mine opplysninger hvis jeg ikke tar helt feil.
For øyeblikket følger jeg med på den siste politisk/byråkratiske skandale i Egersund. Mur  + garasje på Gamleveien som er direkte livsfarlig for trafikantene. Berlin Lufthavn i minimålestokk. Og de saftige lønningene til uansvarlige byråkrater i saken blir ikke redusert med et eneste øre. Hvis dette skandaleprosjektet må rives, er det skattebetalerne som må betale  den selvsagte og saftige erstatningen til entreprenør og utbygger. Vær så god, bli gal!!