onsdag 3. juli 2013

Så Satanisk utspekulert er kriminelle telefonselgere

I dag opplevde jeg noe som viser at når kriminaliteten opererer i "den forretningsmessige gråsone" så koser Satan seg glugg i hjel.
Et sympatisk ungt ektepar (begge advokater) fra Østlandet var innom i Saloon Kakadu og fikk sitte på den magiske benk, og- ikke minst- få betrakte den magiske stav jeg fikk som gave  i dag. Etter at jeg hadde kjørt et fortellershow for dem som fikk dem til å radbrekke seg av latter, var det tid for å ønske dem lykke til videre i livet.
Mens vi småpratet til slutt, ringte telefonen. Jeg ba dem vente menst jeg tok den. Samtalen var som følger: " Er dette Eivind Andreas Endresen (svensk aksent)?" "Ja!" " Det gjelder den katalogoppføringen (merk selvfølgelighetens frekkhet)..... " Ha en strålende dag", svarte jeg brått og la på.
Jeg informerte paret om samtalen. " Bra at du la på med en gang. Jeg antar at det er de samme svenskene som fikk min far ut i uføre. De fikk ham nemlig engasjert i en noe lenger samtale. Så brukte de "banken" av de ordene han hadde brukt , og stokket dem om digitalt. Deretter sendte de ham krav på rundt 20000 kr. for en angivelig bekreftelse om at han hadde aksepter å bli oppført som abbonnent på katalogoppførelse. Sammen med kravet var det en forfalsket lydfil som "bekreftet" hans aksept". De ga seg til slutt da han ba dem ta turen til forliksrådet i Oslo.
Tygg på den! Så langt har teknologien kommet når den misbrukes i kriminell hensikt. Jeg var da klar over at mine fem ord , ja, ha en strålende dag, ikke var nok til å konstruere nok bekreftende setninger fra meg. De trengte flere for sømløst å konstruere uigjendrivelige "bevis" i en rettsal. Kjenner du hårene dine reise seg?
Ikke lenger ringte telefonen igjen. Som ventet! Jeg lot den ringe.
I grunnen er jeg kjeltringene takk skyldig. For enhver samtale fra nå av som innledes av fremmede, og som jeg lufter svindel av, blir besvart av meg med kun fire ord: "Sjefen er i Thailand." Og så legger jeg på, for deretter å sjekke hvor samtalen kom fra. Enten det , eller så legger jeg på omgående uten å ytre et ord. Eller forresten- enten mø-mø, voff-voff eller ulvehyl.
Så kan de sende inkassokravet til dyreriket.

Så mitt råd er lukter du lunten av en ny stemme som er ute for å lure deg, avslutt samtalen pronto!