mandag 22. september 2014

Magisk søndag på Sørlandet

Værmeldingene var gode til helgen som var, men jeg lå og vred meg i sengen grytidlig søndag morgen og lette etter unnskyldninger for ikke å stå opp. Da hørte jeg ekkoet inni meg av viktig setning : Reis mens du kan.
Klar himmel og måneskinn helt til Åna-Sira, for så  å bli avløst av tåke til Flekkefjord. Lang frokost med avislesing på Maritim. Så strake veien til Lista fyr. Jeg slutter aldri å virkelig nyte landskapet rundt Åptafjorden underveis. Den har noe koselig over seg (også sidearmen Lyngdalsfjorden) som mangler i vestlandsfjordene. 
Det blåste noe aldeles voldsomt på Lista, men sola skinte fra skyfri himmel. Videre bar det mot Farsund hvor jeg ville besøke idyllen Loshavn. Idyll er bare fornavnet. For en sjelero!! Så hvis du ikke på en slik søndag med det været, på dette drømmestedet, ikke er tilstede i ditt eget liv, blir du det aldri!! Og jeg hadde magiske Loshavn stort sett for meg selv nå utenom turistsesongen.
Strekningen Loshavn- Lyngdal langs Lyngdalsfjorden er storartet idyll-oppvarming til en av mine favorittstrekninger. Og det er Lyngdal- Spangereid. Svinger, bakker, viker, fjorder og det hele. Her kjører du langsomt!! Få med deg omgivelsene.
Storartet buffet på Lindesnes Havhotell med havutsikt og kanon betjening er en magisk miks. Bruk et par timer på denne totalopplevelsen!
Retur senere samme vei til en av Listastrendene ved Farsund. Å vandre her blandt de brusende bølger omgitt av hav og himmel gir en fornemmelske av evigheten. Bortsett fra et par som forsvant etterhvert var jeg helt alene på denne min favorittstrand.
Turen hjem var ren plankekjøring og gikk på autopilot.
Virkelig en søndag å lagre i sitt indre som det nå går mot senhøst og vinter.
Jeg kan ikke nok understreke det. Kom deg opp tidlig nok opp av senga en søndag morgen når du planlegger opplevelserike dagsekspedisjoner med Egersund som utgangspunkt. Da kan du uten stress gjøre unna lange strekninger. Og grytidlig har du veiene helt for deg  selv.