mandag 27. oktober 2014

En opplevelsesrik reiserute gjennom Danmark

Etter å ha hatt Tønder som mitt "forretningshovedkvarter" i en uke satte jeg kursen hjem langs vestkysten av Danmark. Og det er en reiserute som absolutt kan anbefales. Det er bare å printe den ut.
Kommer du fra Tyskland, legg inn en ekstra dag på turen mot Hirtshals.  Det får du virkelig betalt for i form av ekstra opplevelser. Etter grenseovergangen ta første vei mot Tønder og overnatt på Hotell Tønderhus. Bruk ettermiddag/kveld til å rusle rundt i en av Danmarks eldste byer.
Stå tidlig opp,  slik at du får med deg den gode frokost fra kl. 0700 og kan ta deg tid til å nyte frokosten i en restaurant med identitet og stil. Så har du fått en solid start på dagen.
Så kjører du rett til Danmarks eldste by, Ribe, og rusler rundt der en times tid. Deretter følger du riksvei 11 utenom Esbjerg og til Varde. Så følger du riksvei 181 hele veien til Lemvig.
Hvide Sande er en naturlig stopp. Gå over broen et par ganger og få med deg denne spesielle naturopplevelsen. Selve sentrum er uinteressant. Her er det overflod av butikker som dumper allslags produkter du ikke trenger. Hele strekningen Nymindegab- Fjaltring har nok ikke sin like i Norden når det gjelder kjørelengde rett fram i et åpent kystlandskap. Å kjøre her ytterst mot havet er noe helt annet enn  innlands-Danmark.
Fra Lemvig kjører du vei 565 (viktig!) og tar en stopp ved rasteplassen ved Nissum Bredning. For en dimensjon over landskapet! Deretter bærer det mot Thisted langs riksvei 11 og tar av på riksvei 26 og kjører over broen  Du har tatt av fra vei ll og kjører inn på riksvei 26 og på broen over Vildsund. På andre  siden har du en fenomenal rødspettemiddag på Østre Vildsund Ferjekro. I en klasse for seg! Og jeg har vært over "hele" Danmark. Merk dere Østre Vildsund Ferjekro!!
Turen går videre gjennom Thisted sentrum og langs Limfjorden. Stopp ved et av utsiktpunktene og se over (helst gjennom kikkert) mot Livø midt i Limfjorden på sitt bredeste. Ved Fjerritslev kjører du over broen mot Løgstør, som er verdt et kort besøk. Det samme er Nibe et par mil senere.
Så bærer det på motorveien til Hirtshals , og du har sandelig fått med deg en dag med mange opplevelser å ta med inn i framtiden.
Finn fram Danmarkskartet og bestem deg nå!
Du kan jo bruke to dager på turen, og da vil jeg anbefale overnatting nr. 2 i Hvide Sande med innlagt laaaang tur på stranden der.