lørdag 2. juni 2018

Forsvarsløse barn suger indoktrinering som en svamp

Stavanger Aftenblad hadde i dag, 2. juni, en interessant artikkel om hvordan en "skilsmisse" fra "barndommens fanatiske sekt" virker inn på "de frafalne".
Sektens hovedoppgave, eksempelvis Nord-Korea, er å avskjerme medlemmene fra enhver opplysning som kan fremtvinge selvstendig tenking og den aller minste grad av tvil. Og der stiller Nord-Korea i helt egen klasse. Avhopperne forteller at de ikke visste om noe annet samfunn som var "perfekt", og at alle andre var "fiender".
Jeg har hamret , sånn innimellom, på de lokale sekter. Men i den store sammenheng er de jo bare en dråpe av et musepiss i det store havet av indoktrinering og hjernevasking. Egentlig er Eigersunds lokalsekter nokså nusselige sammenliknet med eksempelsvis fangeleiren ved navn Jehovas Vitner.
Å kommandere medlemmene til å gå på dørene for å "frelse" folk (som Jehovas Vitner gjør det), ville vært helt utenkelig for de lokale "sterktroende". Og det som skiller de lokale sekter fra Jehovas Vitner" er humøret! Og humør finner du iallefall ikke blandt muslimene. I så måte er hele Islam fra mitt ståsted "psykisk utviklingshemmet".
Det mest skumle med indoktrinering, enten det er religiøst eller politisk, er at begynner det allerede i tidligste barndom, så er løpet på mange måter kjørt for den personen. Livet er ødelagt fra starten, ettersom et forsvarsløst barns følelsessystem er som en svamp som suger til seg indoktrineringen.
Denne indoktrineringen klarer du aldri å fjerne helt. Den vil alltid være der, bevisst eller ubevisst.

Eksempelvis ble jeg indoktrinert av lokalmiljøet at kommunister var det aller verste du kunne være. Å bli stemplet som kommunist var ensbetydende med "sosial død og henrettelse". De var ikke for mennesker å regne. Og i min barndoms sekt var det utenkelig å stemme på de ugudelige sosialistene. "Sosialismen var en syndig bevegelse". Litt artig var svaret fra en eldre slektning, da jeg som nesevis tiåring spurte henne hvilket parti hun stemte på. "Høyre"! "Hvorfor"? "Høyre verner om Kongehuset og brennevinet"! "Hva, hvis jeg, når jeg blir voksen, stemmer arbeiderpartiet"?  "Da kommer du ikke til himmelen"!!
Og min eldre kvinnelig slektning var et "gudfryktig" menneske som troppet opp i kirken på Krossmoen hver bidige søndag i hele sitt liv. Fullstendig overbevist om at sosialisme var syndig, ettersom begge foreldre hadde prentet dette inn i henne siden hun var barn.
Det er et orspråk som sier: "Har du fått rykte på deg om at du ligger og drar deg til middag, kan du stå opp hver eneste morgen kl. 0500. Det hjelper ikke det aller minste. I omgivelsenes følelsesapparat er du en lat slaur." 
Det mest presise ordspråk som understreker dette er :" Mot uvitenheten kjemper selv gudene forgjeves ".
Du kan domumentere så mye du vil at jordkloden er rundt 6 milliarder år gammel. Å prøve å forklare eksempelvis de titalls millioner amerikanere som tror ar jorden kun har bestått i 6000 år, blir som å urinere mot vinden. Den eneste motgift er barnehager, verden over, hvor barnene blir gradvis innført i menneskets historie i alminnelighet og nøytral religionshistorie i særdeleshet. Desverre kun et håp.