mandag 10. september 2012

MAGISK FROKOST PÅ EVENTYRETS DALEN HOTELL

Dette er en oppfordring til godt voksne vennepar som har "levd" en stund. Bestill en oval høst- week-end på Dalen Hotell  i Telemark . Det er en totalopplevelse for livet og vil ytterligere sveise sammen et fundamentalt godt forhold mellom gifte par som har ungene "ute av reiret".
Jeg foreslår at dere møtes på Dalen Hotell fredag utpå ettermidagen, og så begynner eventyret.

Jeg har selv ikke overnattet på Dalen, men jeg har hatt tallrike overdådige frokoster søndagsmorgener gjennom de senere år. Imidlertid hadde jeg vært fraværende de siste 3 år, men fikk igjen nå søndag 9.9. igjen oppleve eventyret. Jeg startet fra Egesund kl.04.30 og ankom Dalen rundt 0800. Så bar det inn i stoore restaurant/frokosthall. Det var som jeg ikke hadde vært borte et eneste sekund!
Praktfull frokost som før, assistert av vennlige "svevende engler" i uniform. Eggene var perfekt kokt, den hjemmelagede eplejuice himmelsk og så videre...
Etter en laang frokost anbefaler jeg de besøkende å ta med seg kaffekoppen inn i de fordums , og nåværende, ærverdige salonger og flyte videre på stemningen "som en uvirkelig drøm". Spesielt hvis du plasserer deg i den ytre del av salongene med utsikt over haven og den langstrakte innsjøen Bandak..
Når alt dette er behørig fordøyt legemlig, mentalt og følelsesmessig, er det tid for spasertur gjennom parken ned mot Bandak. Når du snur deg  og ser opp mot eventyrhotellet, flankert av kritthvite bjørkestammer, lurer du på om dette er et Soria Moria slott som du i dette øyeblikk aner i en drøm der bak bergene blå.
Storartede frokoster i spennende settinger har jeg opplevd rundt i verden, men den konsentrerte magiske dimesjon som du opplever på Dalen Hotell i Telemark, ja den, den har jeg ikke funnet andre steder.
Jeg gleder meg som en unge til forhåpentligvis å oppleve eventyret nok en gang førstkommende søndag på vei til Dyreskuen i Seljord. At jeg nok en gang skulle oppleve en forlengs forsvunnet luksusdimensjon fra barndommens irrgrønne dal! Og det er forventningens glede!