torsdag 25. april 2013

Et overjordisk bilde fra et magisk landskap i et eventyrlig land.

På min tur til Vancouver leste jeg på flyet en interessant reiseartikkel i Time Magazine om en av jordklodens absolutt mest eventyrlige kjørestrekninger. Og det var strekningen Hokitika- Wanaka på New Zealand. Den blaserte verdensreporteren ble slått helt i bakken da han kjørte gjennom det aldeles enestående varierte landskapet.
"Hvor andre steder på jorden kan du på samme dag , på samme kjørestrekning, oppleve tropiske strender, regnskog, isbreer , eventyrlige store innsjøer og et alpelandskap med snødekte, spisse tinder", spurte journalisten seg selv. Jeg kan gi han svaret. Du finner det ikke noen andre steder på kloden, så variert og så konsentrert.
Jeg har kjørt strekningen 3 ganger, og jeg er like overveldet hver eneste gang. Første gang jeg kjørte gjennom denne naturmagien måtte jeg stoppe flere ganger underveis og  gå ut av bilen for å konstatere at dette ikke bare var en magisk drøm..
Da jeg siste gang var i min kjære hovedbase Wanaka, kom jeg over et vidvinklet luftfoto over Wanaka med tilliggende herligheter. Jeg kjøpte kortet for å få det forstørret til 300x60 cm.
I dag var Kristian Fughlseth innom og leverte det magiske, knivskarpe foto overført på blikkplate. De har gjort et aldeles fremifra fagarbeid hos Fuglseth Trykkeri.
Nå er bildet på veggen i Saloon Kakadu, og jeg inviterer hvem det måtte passe av mine facebookvenner til å komme innom for å beskue underverket. Egentlig hører det hjemme i et galleri hvor det måtte fått sin egen vegg.
Jeg er helt sikker på at fotografen der oppe i helikopteret har hatt hjelp av høyere makter. Du må nemlig være utstyrt med ekstraordinære evner for å prestere noe slikt.
Nok snakk. Mesterverket taler for seg selv og vil forhåpentligvis glede mange i resten av min tilmålte tid.