fredag 26. juni 2015

Menneskets fantasi har skapt gudene.

I boken GUD av John Bowker ramses opp på side 10 hele 74  guder som ble tilbedt på Det Gamle Testamentes tid (før Kristus), bare i Midt-Østen og Nildalen. Disse gudene er nå alle forsvunnet. Boken anbefales på det varmeste til de som er  interessert i de forskjellige sivilisasjoners forestillinger om "Gud". For Gud er jo utelukkende en forestilling inne i den menneskelige fantasi, og intet annet.
Er du det minste i tvil om det, anbefales på det aller,aller varmeste å lese boka SAPIENS av Yuval Noah Harari. Han underviser i verdenshistorie på det hebraiske universitetet i Jerusalem. Kapitlet den kapitalistiske tro er ekstra interessant.For det er den KAPITALISTISKE TRO som er den SAMME verden over, hva enten de besøker bordellet,  bedehuset, de stakkarslige sektekirker, Peterskirken og alle andre typer "gudshus". Vis meg din tro med dine gjerninger! Og det er derfor det er  komplett umulig å være "kristelig forretningsmann". Du kan ikke samtidig tjene både en antimaterialistisk "Gud" og mammon.
Som jeg tidligere har blogget påviser Harariat at det grunnleggende skille mellom våre nære fysiske slektninger sjimpansene (ca. 99 % samme grunnleggende dna) er at mennesket har utviklet evnen til å forestille seg ikke-fysiske elementer i fantasien, og også tanker om framtiden.
Det har den ulykksalige effekt at det har åpnet opp for tanker om guder, og ikke minst hvem som representerer disse "guder". Og så er man i gang med undertrykkelsen, det åndelige og fysiske slaveri og all verdens utsuging i "Guds" navn. De lokale sekter som jeg springer ut fra, er jo bare et av milliontalls eksempler på tildels tragikomiske og fullstendig useriøst/uvitende grunnlag for tro på "Gud".
Det er med stor interesse jeg erfarer at det er stadig noe nytt å lære på det religions-filosofiske området. Tenke seg til at de tre monoteistiske (en Gud) religionene har samme stamfar, Abraham. (Det er jo elementær viten for opplyste mennesker). Og den religiøse borgerkrigen dem imellom (Jøder, muslimer og kristne) fortsetter den dag i dag.
Når tamiler og singalesere slaktet hverandre på Sri Lanka, hadde de "gudene" med seg. Det samme da Pakistan ble utskilt i 1947 fra India. Da ble muslimer slaktet ned for fote av hinduene.Osv. osv.
Jeg kommer nok en gang tilbake til debatten i Danmark etter at en prest ble avskjediget fordi han nektet å tro på "Guds" eksistens. Konklusjonen etter debatten var at Gud eksisterte, som et ord i det danske språk. Og nå er vi inne på noe ytterst interessant i psykologien.NERVESYSTEMET i et menneske kan ikke skjeldne mellom en INNBILT  og en VIRKELIG erfaring!
Og selveste propagandaministeren til Hitler, Gøbbels, han benyttet seg jo til fulle av de kristne misjonærers oppskrift. Gjentar du en løgn ofte nok, vil tilslutt de som VET at det er løgn, ANTA det som sannheten. Samme oppskrift bruker Putin i dag i Russland. Han har total kontroll over media, og det hjernevaskede russiske folk svelger rått  hans fortelling om det "stakkars Russland omgitt av fiender".
Hvis du oppfører deg, funksjonerer og ser ut som en krokodille, så er du en krokodille og ingen hare. Hvis du oppfører deg, funksjonerer og ser ut som en steinhard kapitalist, så er du en steinhard kapitalist og ingen kristen! Hvorfor tror dere at verdens ledende utøver av den sanne kapitalistiske tro har på sin gud (dollarseddelen) trykket In God we trust!
Så det er ikke bare de forhutlede lokale sekter som driver med religiøs svindel. I så måte er de mikroskopiske i forhold de virkelig store gutta på hyklerifronten! Og dette er også det som fundamentalt skiller sjimpansene fra sine nære slektninger Sapiens. Sjimpansene driver ikke med hykleri!