tirsdag 29. august 2017

Er KRF og SV interessert i den selvstendige tanke??

Når tanker og tro organiseres, dør den menneskelige sjel langsomt og sikkert.
Dette tyske ordspråk står på døren i min filisofiske lesestue. Jeg ser på det hver dag. Og det har vært helt retningsgivende for mitt livssyn.
Og religion og politikk er den sikreste måte å drepe individets selvstendige tenking på. Oluf Palme sa det så riktig: " Når du er blitt politiker, er du redusert til et halvt menneske".
I Norge har vi i dag to politiske partier av litt betydning som, hver for seg, er et angrep på tankens frihet.. Og det er SV og KRF.  Sett fra mitt 100 % subjektive ståsted.
Når det gjelder SV, har ingen så enkelt beskrevet dette livsfjerne parti bedre enn en helside i VG. Der står leder Lysbakken med to malerspann i hendene. Overskriften er : Vi er for alt som koster penger, og vi er i mot alt som gir inntekter.   Malerspannet med rød maling har tittel: Toleranse uten grenser. Og spannet med grønn maling har tittel: Ingen krav til noen.
Når det gjelder KRF fikk jeg erfare partiets hensynsløse utnyttelse av sakesløse eldre enkeltmennesker i den lokale borgerkrig ved navn Poldebatten i 1987. Jeg tenker da på alle "eldre  kristne" som KRF brydde seg døyten om før alkohol-borgerkrigen.  Men, i polavstemmingen var de plutselig livsviktige som bevistløs stemmekveg for fanatikerne i KRF. Det var et sørgelig skue å betrakte denne uendelige menneskeforakt i fri dressur utfolde seg på avstemmingsdagen.
Og det var et enda sørgelige skue å erfare den feigheten og redselen som, i denne sammenheng de politisk/religiøse farisæiske fanatikere hadde klart å sprøyte inn i lokalbefolkningen. 
Vi går til valg om 14 dager. Uansett Erna eller Jonas, det norske samfunn durer av gårde forsatt på velferdstatens urokkelige og trygge jernbanespor. Takket være FRP ( å, jada!!) har alle partier på Stortinget (minus SV og  likesinnede) blitt enige om en bærekraftig innvandringspolitikk. SV ble fullstendig kastrert i regjerings-samarbeidet med AP. (Som enkelte SV-ere på tomannshånd kaller Herrefolket (!)".
FRP har , uansett valgutfall, skrevet seg inn i nyere norsk politisk historie med lysende bokstaver. Siw, Sylvia og Ketil har vært ruvende og konstruktive statsråder. FRP har på ingen måte latt Høyre opptre som "herrefolk". Tvertom har FRP vært premissleverandør for en ansvarlig innvandringspolitikk.  Blir det regjeringsskifte, kan FRP gå ned med flagget HELT til topps!
Når man kommer så langt ut på venstresiden som SV, er det ikke lenger enkeltmennesket som teller, men saken! Enda lenger ut på venstresiden hadde vi de som tilba menneske-slakterne i Cambodia. 
Hos de mest konservative i KRF er det ikke enkeltmennesket som teller, men saken! Helt ytterst finner man de som mener at KRF er alt for verdslig og tolerant. Disse ville best funnet seg til rette i Saudi-Arabia med sitt middeladerske menneskesyn, ikke minst kvinnesyn.
Den enkeltperson som har preget mitt liv mest er amerikaneren Rollo May. Hans visdomsord burde alle merke seg, ikke minst godhetstyrannene blandt de rød-gule i Norge.
" For å få fram en verden med mening, må alle mennesker stå PERSONLIG DIREKTE ansvarlig for sine handlinger og avgjørelser. Og ikke minst DEN INDIREKTE VIRKNING deres handlinger (inkludert taler og skriverier) har på andre mennesker." Det betyr at hatets imamer (uansatt religion), og deres heiagjeng, skal  straffes like hardt som hjernevaskede sjåfører som pløyer inn i sakesløse folkemengder. Det finnet desverre talløse andre eksempler i så måte.