fredag 16. februar 2018

Satans djevelskap matcher ikke nettselskapene

"Vi er på vei inn i en verden SOM VI IKKE KAN LEVE I". Ordene tilhører Tristan Harris som hoppet av IT-bransjen. I en artikkel over to sider i Aftenposten 15.2. deler han sine tanker om menneskehetens dystre framtid. Jeg skal gi noen sitater.
" IT-selskapene har ett eneste mål- å stjele tiden din og fange oppmerksomheten din".
"IT-selskapene kan manipulere tankene og følelsene våre. Og de har hektet oss på med vilje"
"Bransjen har designert produkter som gjør oss hjelpeløst avhengige".
"Vi må skjønne hva som skjer før det er for sent. Dette er en kamp for menneskets framtid. Jeg tuller ikke".
"Bransjen har benyttet avansert psykologisk kunnskap om hva som skaper avhengighet og hekter forbrukeren."
"Telefon- og nettavhengighet har på kort tid rukket å bli EN UTBREDT FOLKELIDELSE".
"IT-bransjen er en INNFLYTELSESMASKIN SOM KAN FORANDRE SIVILISASJONEN".
"Forsking viser at depresjon, angst og ensomhet har økt kraftig de siste fem til ti årene".
"Og jo før dere alle ser dette MONSTERET for hva det er, jo bedre sjanser har vi for å gjøre noe med det."
Uten å slå meg på mitt bryst- dette monsteret har jeg sett komme lenge. Jeg er glad for at jeg om ikke så alt for mange år skal gå ut av tiden og slippe å  leve i en moderne teknisk zombie-sivilisasjon hvor mennesker med håp,drømmer, originale tanker og egen identitet ikke lenger kan leve . Kun Zombie-robotene. Det er bare øgler som kan overleve i ørkenens tomhet og goldhet.
Middelalderen masseproduserte religiøse analfabeter med gudstjenesten som dop og presteskapet som åndelige snyltere og doplangere.
Den hypermoderne IT-bransjen masseproduserer sosiale analfabeter med sosiale medier og smartphoner som dop og IT-bransjens presteskap som sosiale snyltere og doplangere.
Tobakksbransjen har jo brøytet vei når det gjelder oppskriften på å folk til å bli helt avhengige av noe svineri som ødelegger mennesker både fysisk og psykisk. Parasittene tjener penger, og skattebetalerne må betale for behandlingen av skadevirkningene. Presis som i dagens IT-bransje.
Som aldeles ikke  er interessert i å betale det aller minste skatt. En snyltende grådighetsmaskin som menneskeheten aldri har sett maken til i globalt omfang. Og da har jeg ikke glemt banksektoren, konsulentene, advokatfirmaene, våpensektoren osv.
Som jeg har blogget tidligere. Dette er ikke noen sure oppstøt fra et fossil som ønsker seg tilbake til utedassen, kjøpmannen på hjørnet med korte åpningstider, hest og kjerre og det komplette museum. Min egen smartphone er et nødvendig og fenomenalt anvendelig instrument som gjør hverdagen lettere. Nettbank er en selvfølge. Email det samme. Jeg hadde gått på veggene  hvis jeg ikke kunne kommunisere på facebook og blogg.
Men for meg er problemet når disse grensesprengende oppfinnelsene går over, fra å være instrumenter som forbedrer menneskets hverdag, til å bli en kombinasjon av total-narkotika, totalt diktatur og  konstant stressende tidstyv. Når vi alle er blitt redusert til å være våre avanserte instrumenters  lydige slaver, hvor er da meningen med livet og den menneskelige verdighet blitt av? Selv Satan har intet å stille opp mot denne teknologiske blekksprut med sugekopper overalt!