torsdag 8. februar 2018

Kredittkort økonomisk livsfarlig for idioter

Ordet idiot kommer fra gresk og kan bety så mangt hva angår menneskelige egenskaper. I forbindelse med overskriften på dette blogginnslag er for meg "idiot" en "uvitende person".
Gjennom historien er uvitende personer blitt utnyttet på det aller groveste. Ikke minst fra "religiøse" kvakksalvere og politiske bløffmakere.
Nå er det en ny samfunnsklasse som utnytter de "økonomiske idioter". Og det er kyniske og iskalde operatører som aggressivt pusher all verdens kredittkort på naive og helt uvitende personer hva angår forståelse av helt elementær økonomi.
Økonomi skulle selvsagt vært et eget fag i skolen. Som og utviklingslæren burde vært. Da hadde mange parasitter måtte se seg om etter et mer "ærlig og ansvarlig yrke".
I Aftenposten nylig var det interessante opplysninger i en artikkel om nordmenns kredittkort-gjeld.
129000 nordmenn har ennå ikke betalt for fjordårets ferie.
80 % av oss har et eller flere kredittkort, og 20 % av disse har kredittkort-gjeld.
Gjennomsnittet på kredittkort-gjelden er 50000 kroner.
420 000 nordmenn tåler ikke en renteøkning på over et prosentpoeng.
Halvparten av disse klarer ingen renteøkning overhodet !!!!!
For å komme ut av dette uføret er meldingen klar fra økonomer:
Slutt å bruke penger du ikke har, og sett av penger til de regningene du har. 
Så enkelt, men samtidig så vanskelig.
Vi lever alle i dag i en gigantisk konsentrasjonsleir av forbruker-slaver. For alle de som pusher på oss varer og tjenester vi ikke har bruk for i det hele tatt, er det om å gjøre å hjernevaske oss alle. Materialismens religion og dens falske profeter gir det moderne mennesket små muligheter for å utvikle en identitet som er basert på hvilke fundamentale og konstruktive egenskaper du har som  medmenneske. I dette amerikaniserte materialistiske helvete måles du hele tiden utfra hvilken materiell luksus du kan omgi deg med. Og ikke minst hvilket utseende du kan diske opp med!!

Resultatet er at du får en ny menneskerase som ser ut som mennesker, men innvendig er sjelen erstattet med et tomrom av overfladisk griskhet. Det er om å gjøre å "holde følge med naboen". Har du ikke hans økonomi til dyre biler, utenlandsturer osv. er det bare å bruke kredittkortet. Og det nettopp denne kombinasjonen av null økonomisk forståelse og overfladisk amerikanisert forfengelighet som åpner opp for "kredittkort-rovdyrene". Tusener av "økonomiske idioter" går rett i fellen. Og disse ,økonomisk sett, uvitende sjeler vet jo ikke en gang hva rente er.
Og så blir situasjonen som den er i dag.
Et siste råd.
Bruk ikke kredittkortet hvis du ikke betale hele skyldig beløp ved forfall!!!