onsdag 7. mars 2012

BEGEISTRING SOM KONKURRANSEFORTRINN OVER ALT

Olaf Thon ble engang spurt om årsaken til at han var eier av milliarder. Han svarte at for det første må du ville det nok. OG   FOR  DET  ANDRE  MÅ  DU  VÆRE  BEGEISTRET  NOK.
Dette er jo en selvfølge når det tenkes etter, men dette uhyre viktige konkurransefortrinn er forretningsverden nå omsider blitt oppmerksom på til fulle.
Dette var et av hovedtemaene under siste samling sportshandlere. (Jeg er ikke lenger medlem av denne kvasireligiøse bevegelse. ) Men jeg får fortsatt medlemsbladet slik at jeg er oppdatert.
Gjennom mange år bestilte jeg varer fra et større norsk firma. Resepsjonsdamen hadde en metallstemme som et rustent lydbånd. Fullstendig flat stemme og uten minste innlevelse.En robot med inspillt stemme hadde gjordt det mye bedre.
I stikk motsatt ende av skalaen var mister Kazama fra Japan som jeg traff på den enorme vintersportsmessen ISPO i 1976.  Det er den mest fantastisk begeistrede produsent jeg har truffet i hele mitt liv. Ja faktisk et av de mest begeistrede mennesker overhodet. Jeg klarte å inspirere ham noe aldeles voldsomt og fikk rikelig betalt i form av en medmenneskelig opplevelse for resten av mitt liv. Han var skiprodusent og fikk noen gode råd av meg.
Som produsent lå han langt foran sin tid. Jeg fikk med meg et par Kazama modell Genesis som har en nærmest magisk design og utførelse. De står nå på min sykkelpsykiatriske klinikk(sykkelversksted) og minner meg daglig  om dette aldeles uforglemmelige sprudlende mennesket fra Japan.
Så er du av de heldige som lett lar deg begeistre og klarer å formidle dette videre , vil du oppleve en magisk dimensjon av et liv med mange overdådige kapitler.
Jeg kan ikke tenke meg en menneskelig aktivitet som gir deg mer igjen. Så er du ikke naturtalent på området, så øv hver dag. Det kan bringe underverker.  På ALLE livets viktigste områder.
For som HellBillies synger: DET  ER  FOR  SENT  Å  TA  SEG  TID  NÅR  DET  HELE  ER  FORBI.

Nettopp dette er noe de fleste angrer på dødsleiet. At de ikke var flinkere til å uttrykke følelsene sine.  Begynn i dag  I morgen kan det være for sent- altfor sent.

LEV!