fredag 30. mars 2012

EN FOSSIL AVISOMANS OPPDAGELSE AV GOOGLE-FACEBOOK

I 1995 leste 85 % av den norske befolkning papiraviser daglig. Dette er i 2012 redusert til 60 %, og andelen er synkende hele tiden. Det er pensjonistene som fortsatt leser papiraviser og de dør etterhvert ut. For min egen del måtte jeg gjøre kort prosess. Jeg sluttet med Dagbladet og VG som papir og leser dem nå på nett. Nå forstår jeg ungdommen fullt ut.  Helt ferske nyheter hele tiden. Og med levende innslag i tillegg. Hvor mange papiraviser jeg leser i tillegg er imidlertid en hemmelighet.
For noen år siden , da jeg fortsatt var digitalt fossil, leste jeg en artikkel om at de som i framtiden ikke kunne takle digitale medier ville være like hjelpeløse i et moderne samfunn som de som i "gamle dager" ikke kunne lese og skrive. Jeg lo den gang, men det gjør jeg sandelig ikke i dag.! Forfatteren fikk skremmende rett.
Hadde ikke Olaf Omdal i DT vennlig og bestemt "presset" meg til å skrive leserinnlegg på nett, istedetfor å sende dem opp pr. fax, tør jeg ikke tenke på hvor langt i bakleksa jeg hadde vært 2012. Jeg er Olaf stoooooor takk skyldig. At jeg nå turnerer nettbank, blogg og facebook er positive sidevirkninger. Å drive forretning med internasjonale forbindelser hadde ikke vært å tenke på uten nettet.
Når jeg nå reiser til Seattle søndag morgen har jeg med meg to helt avgjørende følgesvenner. Et mastercard med generøs ramme og solide engelskkunskaper. Men ikke mobil!
Ettersom jeg har brannstasjon og vaktselskap ikke alt for mange meter fra meg ofrer jeg ikke bygningen den minste tanke. Alle alarmer blir aktivert og Johny hos NVC har demonstrert tidligere at han er lynrakst på pletten skulle noe uforutsett skje.
Det jeg iallefall skal gjøre i Seattle, ved siden av noen spennende forretningsoppdrag, er å lese New York Times, på papir!

Til alle mine blogglesere og facebook-venner.   Ha  en  strålende påske!