mandag 12. mars 2012

GRAND KAFE, HAUEN KRO OG SALOON KAKADU PÅ STØ KURS

Mine spioner forteller at det nå er stinn brakke på Grand Kafe om søndagene under den overdådige søndagsbuffeen. Nå på søndag var det til og med "venteliste". Dette gleder meg noe inn i hampen på vegne av den sympatiske gjengen av ansatte. Den radikale fornyelsen av interiøret har bare hatt positiv effekt for søndagsbesøket. Den forbedrede logistikk gjør også arbeidssituasjonen enklere for de ansatte. Så dette ble en vinn-vinn situasjon. Min frykt for at andre som jeg skulle føle interiøret  for "heigh tech" ble gjordt grundig til skamme. Jeg er så sta at jeg bruker ikke engang mobiltelefon!
På Hauen Kro var det storartet stemning nå lørdag ettermiddag i både de "gudelige" og "ugudelige" avdelinger. Sjefinne Sølvi var på post etter perioden det tok å komme tilbake etter det alvorlige uhell hun var utsatt for. Hun plukket selv ut og tilberedte den himmelsk velsmakende fiskeretten. Å sitte der opp i den kulturelle "landbruksavdelingen" med førsteklasses mat og høre på den livsbejaende stemningen i "mixed sone" rundt bardisken under gir et besøk her en ekstra verdi.
For min egen del har jeg i dag hatt verdenspremiere på "the sound track" i Saloon Kakadu. En overmåte vital 75 åring fra Oslo var i januar i fjor innom og handlet Kakadu til den store gullmedalje. Han var innom igjen i dag sammen med attraktiv datter for å handle mer Kakadu. Han fikk æren av å være den første som gikk på cat walken akkompagnert av 15 sauebjellers sound track.
Datteren satt på saueskinnene og bestemte farve på bukse og skjorte.Da hun omsider ga tommelen i været satte jeg i gang så kraftig risting i heiagrinda at det ble mer lyd  fra de 15 sauebjødlene lenket til grinda med klaver enn fra 200 sauer med bjeller.
Grand Kafe med sin enestående søndagsbuffet.
Hauen Kro med sitt frodige folkeliv på lørdags ettermiddag.
Saloon Kakadu med verdens mest originale sound track.

De som har besøkt en av disse stedene husker opplevelsene i år framover. Egersund er ikke kjedelig.