mandag 24. juni 2013

Amish-sekten midt i Egersund by.

Jeg har tidligere sammenliknet min barndoms sekt med Amishfolket i USA. Strukturene er de samme. Alle andre er "ugudelige" ettersom de ikke har "den rette lære", " den rette dåp" eller "den rette tro". Begge "bevegelser" må betraktes først og fremst som sosiale bevegelser, ettersom seriøst religiøst fundament er fullstendig fraværende.
For meg har det vært en eksotisk opplevelse å ha hatt en slik bakgrunn. Det har gitt meg en helt ubetalelig innsikt i gruppepsykologi. Den samme strukturen finner du i alle "organiserte bevegelser".

En morgen jeg satt på min faste utsiktspunkt på Elverhøy sammen med evig elskede Anna Lovinda, kom en skoleklasse fra sekteskolen på Gamleveien forbi på vei til Vannbassengene. I brøkdelen av et sekund var jeg tilbake i Lancaster, Pennsylvania påsken 1999. Da satt jeg der i kafeen om morgenen og betraktet skoleungene på vei til Amish-skolen. Alle var de svartkledd fra topp til tå, guttene med bukser og hatt og jentene med kysehette og skjørt.
Skoleklassen fra sekteskolen på Gamleveien var noe annerledes kledd enn Amishfolket, men mens Amishfolket er konsekvent i sin påkledning, var det litt i hytt og pine med de lokale "amish".
Her var det litt innslag av treningsbukser og tettsittende (!) slacks til de minste jenter, mens de litt større hadde miniskjørt utenpå treningsbuksene. Storartet kulturopplevelse!!
De er bare så synd at disse jordens åndelig fordømte (sektmedlemmene) blir så ødelagt i starten at de tilbringer resten av sitt liv i en åndelig rullestol. Friheten til å tenke selv er blitt berøvet dem fra starten grunnet et organisert kvasireligiøst (og for meg subjektivt!) kriminelst system som ikke bare er beskyttet av den norske stat, men i tillegg får økonomisk understøttelse til å forsette sin i alle deler nederdrektige virksomhet.
Et kulturelt og seriøst bordell er redelige greier sammenliknet med dette (for meg subjektivt) svineri som har gjordt sine "kirker" til åndelige horehus hvor det drives horeri med den utvortes gudstjeneste.
Hvem har klart advart mot dette?
Ingen andre enn Erik Pontoppidan! Vennligst sjekk selv! Om du tør!