tirsdag 18. juni 2013

Lisa fra Ukraina med magisk sang på magisk benk

Det finnes øyeblikk i et menneskeliv som du husker- og beriker- resten av din tid på kloden. Det kalles de magiske øyeblikk. Slike  opplevde jeg i går, og det er en selvfølge at jeg deler disse med mine blogglesere.
Nå er mitt 15 års ombyggingsprosjekt fra vanlig butikk til Rogalands severdighet nr. 16 i det store og hele over. Det siste element jeg fikk inn er den magiske benk levert av Rune hos Riska Trelast i Hommersåk. Det er en eikeplate 500 x 50 cm, med høyde over bakken 72 cm. Det betyr at du kan sitte og dingle med beina. På den dryge måneden den har vært på plass har personer fra flere nasjoner sitter der, dinglet med beina og "mistet bakkekontakten".
Hele settingen har gitt meg personlig en ekstreminnsprøyting og visshet om  at bare dette magiske element alene skal holde mitt indre trøkk i hundre inntil jeg forhåpentligvis stuper på post.
Opplevelsen i går var en bekreftelse på dette.
Inn i Saloon Kakadu  ankom der en pen ,varm og sympatisk dame fra Ukraina som er gift med Rune Gjedrem fra min barndoms bygd Bjerkreim. Hun var i følge med en ditto sympatisk familie fra Ukraina som besto av mann, frue og de to døtre Lisa og Nastasja. (Er det søsteren?).
Jeg plasserte hele denne menneskelig behagelige gjengen på dinglebenken hvor de dinglet med beina og hadde det gøy. Jeg satte igang med litt historiefortelling, og Runes frue var tolk. Det kom fram av samtalen at Lisa (den eldste datter) gikk på sangkurs. Dette interesserte meg etter som jeg har en forkjærlighet for russisk og ukrainsk kormusikk.
Jeg ba henne synge litt for oss som var der. Hun satte i gang, og moren nynnet med. Det er ikke noe språk i verden som kan beskrive den for meg helt betagende opplevelse. Det er i slike øyeblikk den magisk medmenneskelige dimensjon slår inn med full tyngde.
Det som slå meg der jeg sto som forhekset var inderligheten i sangen. Det er denne kvaliteten som viser den aldeles enorme forskjell på klissen kjærlighetspop og denne type magisk sang som tar deg med på en reise til deler av din sjel du ikke var klar over at du var i besittelse av.
Min kjære Lisa! Hjertelig takk for en storartet opplevelse for livet! Jeg ønsker deg, Nastasja, din mor og far en enestående og magisk framtid. SANDELIG!
En STOR takk også til Runes frue som gjorde denne opplevelsen mulig i en verden som i det store og hele desverre mer og mer består av materialiserte mennesker med overfladiske gummisjeler (max en halv mm dyp).
Rune Gjedrem har mobilnr. 950 41 262. Var det en ide at kanskje en av mine blogg- og facebookvenner gjorde ham oppmerksom på dette blogginnslag og hvordan han finner fram til den? Jeg synes ikke det passer seg at jeg gjør det selv.