fredag 23. juni 2017

Trollpikken bør skiftes ut med Trollpeisen.

Lederen i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, uttaler til Stavanger Aftenblad at Trollpikken kan vokse seg større enn Prekestolen i løpet av få år. Det etter at hun selv har stått på og befølt den gigantiske stein-ståpikken inn av Sletteid. Hun har sannsynligvis helt rett! Denne steinformasjon er som skapt for selfier på internett, hvis det er noe reisemål i verden som er det!!
Lokalpolitikerne bør være klar over dette fra første stund og få med grunneierne på laget. Og ikke minst legge til rette for stor nok parkeringsplass og toalettfasiliteter! Vi skal ikke ha tilstander som langs veien til Prekestolen. Med avføring alle vegne langs stien. Nok parkerings- og toalettkapasitet fra første stund. For turistinvasjonen, den kommer!
Når det gjelder navnet på ståpikken,så er det klart at Trollpikken ikke på noen måte er ideell. Det er for flatt og primitivt-vulgært. Bare tenk på hvis formasjonen hadde vært en gigantisk utgave av en vagina. Å kalle denne da for troll-osv. går bare ikke. Det ville gitt hele kommunen et harrystempel som hadde gjordt det flaut og pinlig for noen hver av oss som bor her.
Å si til ungene at "i dag skal vi en tur til Trollpikken" er vel heller ikke ideelt når man tar i betraktning av at en sunn barneoppdragelse består i å lære ungene opp i å være varsomme med banning, kraftuttrykk og slibrig språk.
Når ordfører Odd Stangeland på TV vrir seg og kaller Trollpikken for Trollpiken med to p-er skal man ikke gjøre seg lystig over dette. Han har min fulle forståelse.
En annen årsak til at Trollpikken er feil navn, er selve dimensjonen. Det menneskelige hankjønn er utstyrt med penis som kalles pikk, darre osv. utfra dialekten. Alle målinger gjennom tidene viser at snittstørrelsen er 14 cm pluss/minus med full reisning.
Det er derfor en grov fornærmelse mot alle troll å kalle den svære steinreisningen inn av Sletteid for pikk! Her må det sammenliknes med helt andre hannlige kjønnsorganer, og da passer det med den velvoksne redskapen som eksempelvis hingsten og oksen er utstyrt med. Og den kalle ifølge norsk ordspråk for peis. Og er av et helt annet kaliber enn de "stakkarslige greiene" menneskets hankjønn er utstyrt med.  Og da ligger det i kortene at det selvsagte navnet på steinformasjonen inn av Sletteid blir for framtiden Trollpeisen. Det er saftig nok til at alle øyeblikkelig forstår hva det dreier seg om når de ser bildet. Trollet er fornøyd,ordfører Odd Stangeland kan si navnet på TV med en humoristisk glimt i øynene, og ingen skal beskylde Eigersunds befolkning for å være hverken snerpet eller humørløs! Og fortsatt er første bokstav P!!
Hvis det er noen person som skal tildeles årets idepris i Dalane, så er det sannelig Kjetil Bentsen! Jeg tror ikke han selv er fullt klar over hva han har avdekket og satt i gang. Derfor fortjener "snart Dalanes fremste reisemål" et navn som matcher denne magiske steinformasjon. Et navn som har noe av eventyret over seg, er saftig folkelig og humoristisk, og samtidig passe anstendig at det tåler å bli omtalt på fjernsyn og komme på trykk, uten at noen som helt oppegående person med normalt humør har den aller minste grunn til å ryneke på nesen.
Når jeg hører navnet pikk, tenker jeg eksempelvis på kaniner, skogmus og desslike. Når jeg hører ordet peis tenker jeg på avlahingster og avlsokser- og ikke minst Troll!
Jeg ser fram til den dagen (om ikke alt for lenge) at ordfører Odd Stangeland offisielt åpner turstien til Rogalands hurtigst voksende turistattraksjon og kan med største selvfølgelighet ønske velkommen til  den magiske Trollpeisen!!