onsdag 5. oktober 2011

Castellmare del Golfo og tempelet Segesta på Sicilia

Vi fortsetter litt på Sicilia. Fordelen med Google er at jeg kan be dere google først Castelmare del Golfo. Så ser dere hvordan jeg opplevde denne idylliske by fra hotellværelset.
Deretter google tempelet Segesta. Dit hadde jeg en dags utflukt fra hotellet. Det er slik med dette tempelet derute i opprinnelig huttiheiti at du tror det ikke før du ser det. Hva som har fått et folk for lenge,lenge siden til å bygge dette enorme byggverk er en gåte og stemmer absolutt sinnet til ydmykhet. Dette ufullførte doriske tempel fra ca. 400 før Kristus er sandelig ALENE  verdt reisen til Sicilia. Det ligger ikke lenger enn 40 km. fra Palermo.

Etter besøket kjørte jeg ned til en av kystbyene på sørkysten. Der satt jeg i flere timer utover kvelden på en kafe og opplevde det intense folkelivet. Det jeg aldri glemmer er en familie på fire: mor,far, dattr og sønn. Mye elegant antrukne mennesker har jeg truffet i min tid rundt i verden, men makan til konsentert eleganse har jeg aldri opplevd innen en familie før. Alle Europas kongelige familier ville med siden av denne overjordisk elegante familien fra Sicilia blitt redusert til "bønder i byen". Og måten de beveget seg på da de omsider forlot mitt nabobord vil redusere alle verdens mannequiner på catwalken til ustø nyfødte kalver i sammenlikning.

Som sagt - det er mye gratis underholdning på hverdagslivets teater.

Og nå har jeg funnet oppskriften for å gjøre mine blogger ekstra interessante. Fra mine turer er det bare å gi en del  stikkord (stedsnavn) som dere kan google, og så blir det interaktivt!