onsdag 23. mai 2012

BLUESFESTIVALEN MEGA EGERSUNDSREKLAME

Mitt forhold til bluesmusikk er at jeg setter dette i samme klasse som kattejamring.  Samme oppfatning har jeg av jazz. For meg er det mest forsonende med jazz at det brukes saksofon. Dette instrument passer ypperlig når svenske dansband drar dansefoten ut på golvet.
Så fra dette primitive musikkståstedet er det ikke å undres over at jeg i sin tid lurte på hva i all verden vi skulle med en festival for " skjærende kattejamring" i Egersund. Vi hadde jo tross alt den meget berømte visefestival. Jeg regnet med at dette var et stunt for SÆRDELES spesielt interesserte. Dette kunne aldri gå. Min innstilling var med andre ord typisk for det jeg alltid har hatet med det typisk egersundske. Kommer noen opp med spenstige forslag skal det møtes med maksimal negativ surhet og avvisning. Og nå bedrev jeg sannelig min hatt denne ytterst bakstreverske virksomhet selv så det suste!

Jeg bråvåknet i så måte da jeg i går leste i Aftenbladet at Bluesfestivalen er blitt den store musikkgreia i Egersund for øyeblikket. Visefestivalen er blitt lillebror. Forklaringen jeg har fått på dette er at arrangørene av Visefestivalen er blitt redde og forsiktige når det gjelder satsing på de store navn. Det helt motsatte gjelder arrangørene av bluesfestivalen. Her tråkkes til så det suser!
For det er nemlig slik på alle livets områder, forretning, kjærlighet, teater, kunst og musikkfestivaler m.m. - tar du ikke nok sjanser så dør du. Å leve på gamle bravader og minner er sikreste vei mot utslettelse.
Det er bare å bøye seg i støvet for ildsjelene bak bluesfestivalen. De har fortjent dette kanonværet som vi får nå til helgen. Det er bare for framtiden å huske på at " sikter du mot stjernene er det stor sjanse for at du når tretoppene". Ellers blir det spasering på det jevne på bakkenivå. Og DET drar iallefall ikke publikum fra viden om.!
Gratulerer med utholdenhet og stahet. Så får jeg selv heller holde meg til Beatles, Elvis, Bruce, Emmelou og de store operakomponistene. For meg er fortsatt bluesmusikk "kattejamring" som opera er "kattejamring" for blues-entusiastene. Takk Skaperen for at vi alle har forskjellig smak. 
Jeg står i giv akt i respekt for staheten og vidsynet til de idealistiske sjeler bak bluesfestivalen. Stå på videre og bry der ikke det minste om musikksmaken til enkelte forssiler.