lørdag 19. mai 2012

KIRKENS FOLK KAN OGSÅ FORTELLE GROVISER

Det har vært noen travle dager både på verksted og i Saloon Kakadu, så det har blitt så som så med bloggingen. Jeg sitter akkurat nå og erindrer en scene på Soknatun under en kulturdialog for få år siden. Jeg var så heldig å få sitte på scenen ved siden av en fremtredende representant for presteskapet i den norske kirke. Han er forøvrig en av de medmenneskelige giganter i mitt liv som har vært styrtrikt på bekjentskaper og vennskap fra mange nasjoner. Han  har en helt egen stjerne i min indre stjernesystem.
Salen var stappfull (500-600) , og på første rad satt de kristelige damer fra Sokndal sirlig oppkledd på en måte som fikk nostalgien til å flomme i mitt indre. Det var som en reise tilbake i tid når man virkelig kledde seg opp til festlige anledninger. Og dessuten skulle de høre på presten.
Jeg hadde på forhånd avtalt med denne humørfyllte kirkens mann at jeg skulle fortelle en noe vovet og lettere grovis hvis ikke kirkens mann ville fortelle den selv. Vitsen kunne han utenat etter at jeg hadde repetert den mange ganger i bilen på vei til Sokndal.
For min egen del sjokkerte jeg forsamlingen med å fortelle at vår kirkefader Luther en gang uttalte at "djevelen trives best blandt sure folk".
Litt senere ut i forestillingen ga presten det avtalte nikket til meg som betydde at han skulle fortelle forsamlingen den vovede vits.
" Tre attraktive damer rundt 25 ble spurt om hvordan de ville takle det å være alene på en øde øy i fem år med 50 mannfolk i sin mest kraftfulle og virile alder. Damen fra Oslos beste vestkant fortalte at hun øyeblikkelig ville valgt ut den som kunne beskytte henne og i øvrig oppfylle alle hennes behov.
Damen fra Sørlandet ville øyeblikkelig lagt seg på kne, trukket stakken over hodet og bedt Vår Herre om hjelp og veiledning.
Damen fra et sted noe lenger nord svarte følgende på spørsmålet: " Æ sjønne spørsmålet, men ka e egentlig probleme? "
Det jeg aldri glemmer resten av min tid er de absolutt totalt sjokkskade ansikter til disse gudelige og tekkelig kledte damer på første benk. For et syn fra scenen og ned!!
Hvis jeg har blogget om dette før viser det seg bare at det er slik det begynner når alderdommen glemsomhet trenger på.
Det minner meg forøvrig om de tre aldrende herrer (midt på åttitallet) som diskuterte alderdommens skrøpeligheter. Den ene hadde fått dårlig syn. Den andre hadde sviktende hørsel. Den tredje la ut om følgende. "  Jeg var frampå for å få sex med min noe yngre og tiltrekkende frue etter at vi hadde gått til ro for natten. Da brølte hun av full hals: " Vi har jo hatt 4 timelange stunder med voldsom sex tidligere i dag så det får holde for deg din kåte gamle gris". Så dere skjønner at min hukommelse er ikke helt som før. "
Ha en strålende helg med forhåpentligvis alle sanser i god behold!