fredag 11. mai 2012

Seattles legendariske REI Flagstore

Det professjonelle hovedmål for min reise til Seattle var først og fremst legenden REI flagstore. Det er en av verdens mest berømte butikker for Outdoor Life. Og det kan jeg forsikre mine blogglesere om at var et meeget interessant bekjentskap.
REI ligger på toppen av et par bakker i utkanten av sentrum. Dette til tross- det var en konstant strøm  av  besøkende i denne regelrette turistattraksjon.  Eierne har vært så geniale at de har reist et tilbygg og "forrom" med en gigantisk konstruksjon innvendig strebende mot himmels i mere enn en etasje. Denne voldsomme "fallos" er en klatrevegg. Her mottar REI grupper som får kyndig veiledning av proffer i fjellklatringens vanskelige kunst. Genialt!
Ikke bare selger de allverdens spesialprodukter for friluftsfolket, men i tillegg har de dette trekkplaster som gjør REI til en av de store turistattraksjonene i Seattle. Selve den øvrige butikk var DIGER i to meget luftige etasjer.  Det jeg ikke var forberedt på var den aldeles enorme sykkelavdeling. Så kom ikke her og si at Seattle ikke har en aktiv befolkning! Sykkelverkstedet var så ryddig og organisert at bare DET burde gi alle sykkelreparatører i Norge skjelling grunn til å reise over there for å lære.
Blandt alle teltene, ryggsekkene, fjellstøvlene, soveposene og øvrig friluftsutstyr fant jeg en avdeling for - tro det eller ei- damekjoler for friluftsbruk ! De var luftige og relativt korte. Jeg døpte dem minikjoler. Ja hvorfor ikke? Vanetenking er som kjent en skikkelig uvane!
Et annet element jeg husker krystallklart var vandreveien i avdeling for fjellstøvler. Alle som tenkte på å kjøpe fjellstøvler måtte først følge stien opp og ned i krinkler og kroker i den kunstig konstruerte steinur. Jeg studerte med interesse de potensielle kjøpere der de utsatte støvlene for allverdens påkjenninger i den simulerte "villmark". Sandelig eksempel til etterfølgelse! Å kjøpe fjellstøver etter å ha vandret et par ganger på et flatt butikkgulv er jo å be om gnagsår.
REI hadde selvfølgelig også en stor avdeling for friluftsbøker, kart og reisetips. Restaurant pluss "barnehave" var også på plass.
Etter å ha planlagt dette besøk i mange år kan jeg trygt slå fast at REI flagstore er en reise over Atlanteren verdt- hva enten du er butikkproff eller ikke.