mandag 24. november 2014

Parkometre i Egersund og Mandal

Parkometre, veibommer og parkeringsselskaper er egentlig en landeplage, men det ser ut til å være nødvendig for å hindre totalt kaos i enkelte byer. Det interessante er at enkelte byer klarer seg fint uten både bommer og parkometere, som eksempelvis Egersund. Og over hele Danmark og New Zealand!
Dalanes politikere prøvde seg med sannsynligvis den mest vanvittige bompakke i Norges historie, men Egersund AP, til deres store ære, klarte å stoppe galskapen i siste liten. Begrunnelsen var at det ville påføre bilistene SVÆRE og DAGLIGE utgifter. Og nå er det ting på gang igjen - bak sakesløse bilisters rygger. Nå gjelder det parkometre.
Det er nå nedsatt et "utvalg" for å planlegge parkometere i Egersund Sentrum. Jeg leser i lokalavisen at i det utvalget skal lederen i Mandal Parkeringsselskap være. Og det må være av største interesse for alle mine facebookvenner å høre om min private erfaring med akkurat det parkeringssekskapet.
Onsdag 12. november kl.10.13 løste jeg parkeringsbillett ved å dra mitt Visakort. Med liten skrift sto det " Gjelder betalt plass. Plasseres innenfor frontruten fullt lesbart utenfra. Kun gyldig med denne siden opp."
Og med litt større skrift "Husk! Dra kortet igjen før du reiser"
Hvilken fallgruve!! Hvis du glemmer å dra kortet så løper taksameteret helt til parkeringsvaktene har sjekket området sent på kveld." Og i telefonen opplyste en av trafikkbetjentene at det skjer ikke så rent sjeldent at trafikkanter som ikke er vant med dette spesielle system, glemmer å dra kortet nok en gang.
På parkometerautomaten var det opplyst at det kostet kr. 18 pr. time. Jeg var borte et par timer og kalkulerte med at min bankkonto ville bli belastet i underkant av kr. 40.
Stor var min forbauselse da jeg noen dager senere oppdaget at min parkering var blitt prissatt til kr. 80 og belastet min konto. Jeg sendte en mail nå fredag en mail til Mandal Parkering og utba meg en forklaring. Jeg har i bloggende stund ennå ikke hørt noe fra dem.
Når du ringer telefonnummeret 40001177 kommer du til Mandal Kommune som tydeligvis eier Mandal Parkering a.s. og som markedsfører seg på den ene siden av billetten med uthevet blå skrift: Miljø &Trivsel.
Nå akter jeg meg til Kristiansand i morgen. Da skal jeg stoppe en times tid i Mandal for å sjekke det nye shoppingsenteret. Og da skal jeg parkere på samme sted som sist, men kun 1 time. Hva som skjer etterpå skal mine facebookvenner få vite.
For hvis det er så ( og jeg presiserer hvis) at det koster kr. 80,- å parkere to timer i Mandal, så må alarmklokkenene ringe for noen og enhver. Det skal bli spennende å se hva en times parkering koster i Mandal.
Følg med! Følg med!