mandag 23. juli 2018

Donald Trump leder en fanatisk sekt

Å prøve å forstå Donald Trump politisk, er umulig ettersom han ikke driver politikk. Han må forstås religiøst. Det vet jeg bedre enn noen, som kommer fra en hjernevaskende sekt. Likheten med Donald sin fanatiske skare er som blåkopi av alle slags "religiøst" fanatiske verden over. De skal ha seg frabedt fakta som forstyrrer "den eneste sanne tro".
Bøndene i midtvesten hjalp Donald i presidentstolen. Det samme gjorde indrustriarbeidere i døende bysamfunn. Den handelskrig Donald nå innleder vil ramme bøndene og industriarbeiderne midtskips. Dette til tross, de er fornøyd med Donald og vil stemme også på ham neste gang! Dette er omtrendt som rottefangeren  i eventyrer. Han går i spissen for sin flokk mot stupet spillende på sin fløyte.
Som løgner og manipulator er Donald i særklasse. Å stemple klare fakta som løgn (fake neews) og sine løgner som sannhet er det mange som har benyttet av på den politiske scene. Men ingen i et omfang og frekkhet som Donald. Han er jo rent ut underholdende.
Jeg sitter, helt subjektivt,  med en uggen følelse av at russerne har opptak (fakta!!) av Donald i pikant situasjon og som de nå presser ham med.  Jeg synes det forklarer hans bisarre oppførsel både før, under og etter møtet med  Putin.
Når til og med hans trofaste ridder, erkekonservative Fox News, uttrykker bekymring, forteller det mye. For tv-kanalen Fox News er nemlig leverandøren av allslags news til den del av befolkingen i USA som klarer å lese to setninger sammenhengende på Twitter og helst ikke mer. Derfor er Donald twitter kongen over alle twitterkonger. Enkle budskap til enkle mennesker. Genial taktikk! Og den virker. Fake news eller ikke fake news. Hvis Donald tvitrer om at jorden er flat, så vet alle hans tilhenger at det er fake news å påstå at jorden er rund!!
De som kan gni seg mest i hendene over Donalds "handelspolitikk" er kineserne! Mens Donald ruinerer den ene velfungerende handelsavtale etter den andre,  seiler Kina nå opp som den nye økonomiske verdensmakt.
Stakkars den fattigste og mest uopplyste del av USA sin befolkning. Med Trump i sadelen blir deres plagede liv ennå mer plaget.
Jeg hører rykter om at avholdsmannen Donald er invitert til Sarons Dal neste år. Der må han passe perfekt inn med sitt budskap. Gud og Mammom i en salig saus.