tirsdag 10. juli 2018

Mjølhus-sverdet med kunstnernavn Trollpikken

I all markedsføring er det viktig med et spennende navn. Prekestolen hadde på langt næær vært så berømt hvis den var blitt  presentert under sitt gamle navn Hyvlatonnå (høveltanna). Hvilket må betyde at det er en tann som er høvlet helt ned.
Genistreken her i distriktet er å kalle Mjølhus-sverdet for Trollpikken. Om navnet Mjølhus-sverdet (som jeg har fått oppgitt) skulle vise seg å være fake-news, betyr det ingenting for historiefortellingen. I det mektige bilde (fotograf Kjetil Bentsen) jeg har over Dinglebenken ser vi alle at steinformasjonen likner på et sverd. Hvor mange turister ville besøkt Mjølhus-sverdet? En brøkdel av en brøkdel av de som nå valfarter til den samme steinformasjon, men nå med det verdensberømte kunstnernavnet Trollpikken. Så avgjørende kan et navnevalg være.

Tenk på den 147 meter høye grushaugen i Danmark som har den frimodighet å kalle seg Himmelbjerget!  En turistmaskin uten like!
Hva om vi kaller de nusselige jettegrytene i Øvre Elvepark i Egersund for Huldregrytene. Og lanserer historien om at det skyldet et gammelt sagn om at seks huldersøstre på tiden rundt Kristi fødsel reddet en fattig familie, som bodde i svingen, fra sultedøden. De hulet ut disse grytene i løpet av et døgn (ved hjelp av hulderfar) for å lage næringsrik villmarkssuppe til den fattige familien. Og hvis man sitter i Keiserstolen kan man høre søstrenes magiske sang når det er en helt spesiell  lavvann-føring. Selv har jeg grytidlig de siste morgene opplevd den himmelske sang der jeg har tronet i Keiserstolen. Anna Lovinda er helt henrykt.
Og så lanserer vi videre som faktum at huldrenes ånd sitter innbakt i veggene til Huldregrytene. Og at det vann som renner gjennom disse magiske gryter har  huldrenes overjordiske og helbredende kraft.
Samtidig har vannet gjennom disse grytene huldrenes voldsomme erotiske kraft i tillegg. Det betyr at produsentene av Viagrapiller kommer til å gå konkurs. De selvutvalgte helbredelsespredikantene verden over vil bli avslørt som pengegriske bløffmakere. Og all verdens tilbydere av "kosttilskudd" kan bare lukke dørene.
For det er nemlig gratis å bli fullt helbredet og frelst i de overjordiske Huldregrytene i Alexandersvingen i Egersund.
Og for de som er i minste tvil. Trollpikken har blitt velsignet og frelst en magisk natt sammen med 6 overjordiske huldrer i disse grytene, bestående av månens bergart anotorsitt. Resultatet er jo for alle og enhver å se.

Tilstrømmingen til Trollpikken er bare i sin spede begynnelse. For etter at en av landest fremste kvinnelige politikere "hadde sex" i full offentlighet med norges nyeste superkjendis, er dette nå helt stuerent i selv de mest bornerte og pietistiske kretser.
Kun de to første to kapitler i historien om Mjølhus-sverdets dramatiske forvandlingshistorie er nedskrevet. Det blir maange flere.